Inundații în București

Capitala este inundată. Iar.

Citesc acum o știre pe Digi24 despre cum este întreruptă circulația la metrou. Iar. Mai exact, din cauza ploii torențiale din această după-amiază, trenurile nu circulă între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord.

 

În mai multe stații de metrou există infiltrații din cauza ploilor abundente, iar tavanul Gării de Nord din Capitală s-a deteriorat în urma ploii torențiale și apa a pătruns înăuntru. Magazinele și restaurantele au fost inundate, un post de transformare s-a ars și s-a luat curentul în toată Gara.

Probleme mai serioase sunt și în Calea Giulești, iar zeci de semafoare din zona Gării de Nord, Calea Giulești și Floreasca s-au defectat din cauza ploii. Chiar acum, în timp ce citiți voi aici, echipajele speciale ISU intervin simultan în 35 de locuri din Capitală pentru a extrage apa din locuinţe.

inundații în București
Sursa foro: Digi 24

Acum, întreb și eu, ca orice cetățean plătitor de taxe din lumea asta: cum este posibil să se întâmple una ca asta? Sau mai bine zis… zeci de situații de genul acesta?!

Parcă trăim cu toții într-un film mut, blocat pe aceeași secvență, din care nu mai putem ieși. Și vom auzi, desigur, că nu sunt fonduri pentru a remedia toate problemele, iar noi vom întreba pentru a mia oară, în cor, „dar cu banii noștri ce faceți?”. Și iar nu vom primi niciun răspuns, pentru că această atitudine a funcționat și în trecut.

Bucureștiul, capitală europeană, zace sub ape murdărite de păcatele conducătorilor noștri. Și nu pot să nu mă întreb, voi cu ce ajungeți acasă?

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns