Bucate de poveste

Am fost astăzi, la invitația fetelor de la Creative Ideas, la evenimentul de lansare a cărții de bucate a lui Chef Florin Dumitrescu: #găteștecumine. Și înainte să vă povestesc despre ce este vorba și cum a fost la eveniment, vă rog să priviți puțin la fotografia de mai jos.

carte bucate Chef Florin Dumitrescu

Contrar aparențelor de prin emisiunile TV, am găsit un om cald și emoționat. Chef Florin Dumitrescu. Cald. Și emoționat. Da! Mărturisesc faptul că și eu m-am frecat la ochi inițial. Dar aruncați din nou o privire la fotografia de mai sus. Cred că așa arată fericirea. Fericirea lui. Și e frumos așa.

Când am ajuns acolo, am fost întâmpinată de fetele de la PR și de Chef Florin Dumitrescu. Am fost invitată apoi la o degustare absolut delicioasă.

carte bucate Chef Florin Dumitrescu

În timpul conferinței, chef Florin Dumitrescu a venit vădit emoționat. „În cartea Gătește cu mine se găsesc de la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire”. A citit trei rețete și, pe măsură ce ne citea și ne spunea poveștile din spate, ritmul vorbirii i se accelera. Am zâmbit în sinea mea, pentru că știu că indiferent câtă experiență media ai în spate, emoțiile nu dispar niciodată.

„Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului”

Și-apoi s-a întâmplat cel mai frumos moment al evenimentului. În timp ce aflam povestea din spatele rețetei „Mărul lui Sima”, l-am auzit pe Chef Florin Dumitrescu schimbându-și vocea a mângâiere. Cel mai important spectator de acolo avea o dorință:

carte bucate Chef Florin Dumitrescu

S-a râs, s-a zâmbit și fiecare ființă din sală a schițat câte un „awwww”. Așa am văzut cu ochii noștri că bucatele lui chiar au câte o poveste. Despre ieri, astăzi sau mâine.

A fost frumos.

To make the long story short: Chef Florin Dumitrescu a lansat cartea Gătește cu mine, o colecție de „rețete de acasă”. Dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi, această carte este altfel, fiecare rețetă în parte având o mică poveste relatată de Florin Dumitrescu cu simplitate, sinceritate și emoție.

Gătește cu mine este o carte de povești culinare care au marcat cariera autorului, împărțite pe trei etape de viață: copilărie, adolescență și maturitate. Toate rețetele din cartea lui Florin Dumitrescu sunt din „bucătăria lui personală”, pe care le gătește familiei și prietenilor.carte bucate Chef Florin DumitrescuProiectul Gătește cu mine este susținut de LIDL și San Pellegrino, iar cartea este publicată de editura Coreus. Cartea lui Florin Dumitrescu va fi disponibilă în toate magazinele LIDL la un preț special: 39,99 ron. Se va găsi de asemenea on-line la www.librarie.net si în locațiile selecționate, prețul recomandat fiind de 49,99 ron. Amănunte găsiți pe www.florindumitrescu.ro

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

4 comments

  1. Bună ziua, m_ar interesa cartea în format electronic. Cum as putea cumpăra. Mulțumesc.

    1. Bună ziua. Nu știu de unde o puteți achiziționa în format electronic, dar dacă doriți să comandați cartea, o puteți face aici: http://www.coreuspublishing.com/gateste-cu-mine/
      Tot la acel link veți găsi o adresă de contact și poate vă vor direcționa ei către un site de unde puteți descărca această carte, contracost.

    1. Bună ziua. Eu nu mă ocup de livrări. Vă recomand să căutați cartea pe o librărie online.

Lasă un răspuns