cea mai mare prostie la evaluarea națională 2016

Cea mai mare prostie de la Evaluarea Națională 2016

Cea mai mare prostie de la Evaluarea Națională 2016 nu este reprezentată nicidecum de perlele elevilor, pe care le găsim înșirate pe toate site-urile, ci de faptul că nouă ni se pare amuzante. Râdem în hohote de faptul că generația tânără dă în gropi. Ce e-n neregulă cu noi?!

Cea mai mare prostie de la Evaluarea Națională 2016
Sursa foto: http://www.scoala-ploiesti.ro

“Rolul cratimei în “învie-n mine” este de a arăta că copilul din poet nu era mort de-a binelea”.

“Omul spune că e frate cu copacii, pentru că nu-şi suportă rudele când era mic”.

“Cratima se pune că să mai lăbărţeze rândul, când nu se înţelege nimic din text”.

Frazele de mai sus sunt scrise de copii de clasa a opta, posesori de buletin. Și, ca să nu-mi pierd speranța în umanitate, pot să iau în calcul doar două posibilități:

  1. Au probleme mintale, caz în care ar trebui probabil redirecționați către o școală specială.
  2. Sunt efectiv indolenți.

Veți vedea că nu am luat în calcul posibilitatea de a fi proști. Pentru că eu nu cred în prostie. Cred în schimb că există lene, nepăsare, neimplicare din partea celor care au copii în grijă. Cred că există mari probleme în sistemul educațional din România și știu că avem un ministru care consideră nejustificate cererile profesorilor legate de mărirea salariilor. Indiferent ce povești a spus el pe urmă, sub presiunea premierului.

Ceea ce s-a întâmplat la Examenul de Capacitate, așa cum se numea pe vremea mea, este scandalos. Înfiorător. Tragic. Dar în niciun caz nu este amuzant. Și trebuie să întreb, nu-i așa, cum au ajuns acești copii în clasa a opta?! Și-aș vrea să le spun celor care au contribuit la „trecerea clasei” că au distrus niște copii. Pentru că i-au învățat cu „merge și așa”. Pentru că nu i-au lăsat să afle ce e munca (intelectuală, în cazul de față). Pentru că nu s-au implicat. Pentru că au închis ochii.

Copiii aceștia ar fi trebuit să reprezinte un viitor mai luminos. Evoluție. Speranță în mâine. În schimb, tot ce rămâne după ei sunt niște articole defăimătoare despre rolul cratimei, în societatea lui „Frumoas-o”.

LATER EDIT:

Rezultate Evaluare Naţională 2016. vor fi afişate vineri, pe 1 iulie, pe edu.ro, pe site-urile inspectoratelor şcolare și la avizierele şcolilor, până în ora 16:00.  Dupa afișarea notelor, elevii pot depune contestații până în ora 20:00. Apoi, sâmbătă, duminică și luni vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca marți, 5 iulie, să se afișeze notele la Evaluarea Națională.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns