Protestul de aseară, văzut altfel

Am fost aseară la protest și, de data asta, nu am mai stat într-un singur loc. M-am plimbat prin mulțime, am făcut fotografii, am râs de creativitatea mesajelor, am stat de vorbă cu oamenii și m-am emoționat din ce în ce mai tare, pe măsură ce înaintam.

Incidentele de pe 1 februarie nu au înăbușit protestele. Scopul huliganilor nu a fost atins. Nu a făcut decât să îi unească și mai mult pe oameni. Dar consecințele acțiunilor violente s-au făcut totuși simțite.

protest februarie romania

02.02.2017. Bucharest. 80.000 people. Emotional moments&funny messages. #Romania

Oamenii nu s-au mai îngrămădit în față, lângă gardurile puse de jandarmi. Mare parte au preferat să stea mai departe de un potențial loc de conflict și s-au poziționat pe bulevardele din apropiere. De asemenea, la protest au participat mai puțini copii și adolescenți față de serile precedente.

proteste romania 2017

protest bucuresti 2 februarie 2017

Emoții

Când am ajuns în Piața Victoriei am văzut mai mult decât un protest. Am văzut omenie și multă emoție. Oamenii împărțeau flori jandarmilor. Mai mult decât atât, șeful dispozitivului de jandarmi, a cărui aniversare a fost ieri, a fost sărbătorit de către manifestanţi.

Câțiva pași mai încolo, doi copii s-au dus țintă la jandarmi. Au pus întrebări, s-au jucat și au devenit centrul atenției pentru toți cei prezenți.

proteste copii jandarmi bucuresti

Aseară a fost despre oamenie. Despre un scop comun. Despre prietenie. Cu multe flori, oameni buni și unitate. S-a cântat imnul, s-au rostit încurajări și s-a cerut dreptul de a trăi într-o țară fără corupție.

proteste bucuresti 2 februarie 2017

proteste romania bucuresti 2017

proteste romania bucuresti

Mesaje pozitive

Protestatarii de aseară au demonstrat, fără îndoială, că #fărăviolență nu este doar un hashtag. De la mesaje pozitive și optimism, până la gesturi neașteptate.

proteste bucuresti 2017

proteste bucuresti 2017

proteste bucuresti 2017

curatenie proteste bucuresti

Românul s-a născut poet

Că românul s-a născut poet, nu este un secret pentru nimeni. Iar aseară, s-a demonstrat încă o dată până unde ajunge imaginația poporului nostru. De departe mesajul meu preferat a fost acesta:

protest bucuresti 2 februarie 2017
Sursa foto: Teodor Tiță

Dar au mai fost zeci de alte mesaje extrem de amuzante. Găsiți o parte mai jos, iar galeria cu toate fotografiile se găsește aici.

protest bucuresti 2 februarie 2017

proteste bucuresti 2017

 

protest bucuresti 2 februarie 2017

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns