Cele mai faimoase rochii din lume

Ca orice femeie din lumea asta, am o adevărată pasiune pentru haine. Chiar prea mare pentru portofelul meu. Ei, și cum credeați voi că puteam rata șansa să scriu un articol despre cele mai faimoase rochii din lume?!

1. Una dintre cele mai faimoase rochii din lume este cea purtată de prinţesa Diana la prima ei apariție oficială în public.

cele mai faimoase rochii din lume

Diana a plătit 517 lire sterline pentru rochia confecționată de designerii britanici David şi Elisabeth Emanuel. La scurt timp după căsătorie, prințesa a slăbit atât de mult, încât a cerut ca rochia să fie ajustată. Cei doi designeri au preferat să confecționeze una nouă, păstrând originalul. Astăzi, rochia se află la Museo de la Moda din Santiago de Chile, care a cumpărat-o 192.000 de lire sterline.

2. Rochia purtată de Audrey Hepburn în pelicula „Mic dejun la Tiffany”, în 1961, este și în zilele noastre un simbol al eleganței absolute.

cele mai faimoase rochii din lume

Creată de Givenchy şi accesorizată cu perle şi mănuşi negre, rochia a fost votată drept cea mai frumoasă ţinută de pe marele ecran. Versiunea originală a vestimentaţiei a fost vândută în 2006, unui anonim, la licitaţia organizată de Casa de licitaţii Christie’s. Prețul: 410.000 de lire. Rochia, estimată iniţial la 70.000 de lire, a devenit una dintre cele mai scumpe ţinute vândute vreodată la o licitaţie.

O actriță, 3 rochii

3. Marilyn Monroe a făcut celebre trei rochii. Prima este rochia roz pe care a purtat-o în filmul „Domnii preferă blondele”. Mai exact, în scena în care interpretează melodia „Diamonds are a girl’s best friend”.

cele mai faimoase rochii din lume

Rochia roz, a fost, însă, depăşită repede de creaţia aurie din mătase, marca Jean Louis, purtată de Marilyn în anul 1962.  Mai exact, atunci când i-a cântat „La Mulţi Ani!” preşedintelui John F. Kennedy, la Madison Square Garden.

cele mai faimoase rochii din lume

Rochia era atât de mulată pe corp încât diva a fost nevoită să renunţe la lenjeria intimă. Ținuta a fost vândutăla o licitaţie în New York pentru preţul record de 1,26 milioane de dolari.

A treia este rochia albă purtată de Marilyn în filmul „Şapte ani de căsnicie”. Rochia a devenit un termen de referinţă după ce a fost fluturată de curenţii unei guri de aerisire de la metrou.

cele mai faimoase rochii din lume

4. Elizabeth Hurley a devenit faimoasă în 1994. Faima a apărut după ce aceasta a purtat o rochie realizată din două bucăți de material, prinse cu agrafe.

Înainte de premiera filmului „Patru nunţi şi o înmormântare”, Elizabeth era cunoscută mai mult ca fiind iubita lui Hugh Grant. După ce fotografia cu ținuta sa a făcut înconjurul lumii, cariera tinerei a cunoscut o ascensiune fulminantă.

5. Rochia de bal a Cenușăresei a devenit faimoasă în anii ’50, după ce Disney a promovat-o ca fiind simbolul „happily-ever-after”.

cele mai faimoase rochii din lume

Povestea fusese scrisă în 1697 și, deși a fost adaptată pentru micul ecran de zeci de ori, a fost nevoie de 250 de ani și de apariția condurului de sticlă, pentru ca rochia de un albastru pal să cucerească inimile fetelor de pretutindeni.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns