Cele mai mari criminale naziste din istorie

De câte ori auzim cuvântul nazism, Adolf Hitler şi Germania anilor 1933-1945 sunt primele gânduri care ne trec prin minte. Iată, însă, că printre criminalii regimului s-au remarcat și 5 femei: cele mai mari criminale naziste din istorie.

5. Juana Bormann (1893 – 1945) a fost gardian în mai multe lagăre de concentrare naziste. Primul ei loc de muncă a fost la Lichtenburg, pe 1 martie 1938, unde a început ca angajat civil la bucătărie. În mai 1939, ea și ceilalți angajați au fost transferați la lagărul de concentrare Ravensbrück. În martie 1942, a fost una dintre femeile selectate să se ocupe cu paza la Auschwitz, în Polonia.

Supranumită „Femeia cu câini”, Juana Bormann avea o plăcere macabră de a întărâta câinii să-i atace pe prizonieri, până sfâşiau carnea de pe ei. Ea a fost condamnată la moarte prin spânzurare şi executată la 13 decembrie 1945. Ultimele ei cuvinte au fost „Şi eu am sentimente”.

4. Maria Mandel (1912-1948) a fost direct responsabilă de moartea a peste 500.000 de femei. Extrem de nemiloasă, Mandel asculta muzică clasică atunci când selecta femeile şi copiii pe care îi ducea la camera de gazare.

A fost arestată la 10 august 1945, condamnată la moarte prin spânzurare şi executată la 24 ianuarie 1948.

3. Herta Bothe (n.1921) este cunoscută ca fiind „Femeia sadică din Stutthof”. Ea a fost arestată de către trupele britanice, dar a petrecut în închisoare doar 10 ani, fiind eliberată pe 22 decembrie 1951.

După Război, ea s-a măritat şi şi-a schimbat numele în Herta Lange. Într-un interviu acordat presei internaţionale, ea a declarat: „Am făcut vreo greşeală? Nu cred. Probabil greşeala mea a fost că am muncit într-un lagăr de concentrare. Dar nu am avut de ales, dacă nu mă duceam să lucrez acolo, deveneam prizonieră într-un lagăr”.

2. Ilse Koch (1906 – 1967) a fost soția lui Karl-Otto Koch, comandant al lagărele naziste de concentrare Buchenwald și Majdanek. Supranumită „Vrăjitoarea de la Buchenwald”, Koch se îmbrăca sumar atunci când îşi vizita soţul, pentru a-i face pe prizonieri să se uite după ea. Cei care întorceau capul după ea erau împuşcaţi pe loc.

Ea a mai fost acuzată şi pentru faptul că îi obliga pe prizonieri să se violeze între ei, în văzul tuturor și pentru obsesia de a păstra bucăţi din pielea prizonierilor morţi, din care crea abajururi pentru lămpile naziştilor. Ilse a fost judecată în 1947, de către un tribunal american şi condamnată la închisoare pe viaţă, dar pe 1 septembrie 1967, s-a sinucis în închisoare.

1. Irma Grese (1923-1945) se numără printre puținele femei care au deținut o funcție de conducere într-un lagăr de concentrare. Supranumită „Frumoasa bestie”, Irma Grese este, probabil, cea mai periculoasă nazistă din istorie.

Era cunoscută ca fiind foarte dură cu prizonierii şi apelând la mai multe tipuri de tortură: îi biciuia până la moarte, asmuţea câinii pe ei până când aceștia rămâneau fără piele, după care îi gaza sau îi împuşca.

Pe 17 noiembrie 1945, Irma Grese este condamnată la pedeapsa cu moartea, urmând să fie executată prin spânzurare de Crăciun, în același timp cu o altă criminală nazistă, Juana Bormann. Având doar 22 de ani, devine cea mai tanara femeie care a fost condamnată la moarte de legea britanică a secolului al XX-lea.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns