Cum să îți ții copiii în siguranță în lumea lui Pokemon Go

Am citit astăzi o știre despre o femeie care a murit din cauza unui șofer care se juca Pokemon Go la volan și mi-am amintit și de tânărul care a murit din cauză că acest joc l-a purtat pe niște alei dubioase. Și-mi amintesc și de isteria care a apărut o dată cu acest joc și faptul că primul meu gând a fost: dar cum îi vom proteja pe copii?!

Prima idee ar fi fost să nu îi lăsăm să se joace non-stop sau să limităm timpul petrecut cu ochii în telefon/tabletă/laptop/televizor și să îl creștem pe cel folosit pentru citit. Dar ce știu eu?! Nu am copii și oricum (aparent) trăiesc pe un curcubeu, într-o lume ideală.

Așa că, după câteva zile bune de întrebări existențiale (presupunând că autoritatea parentală este zero barat și pruncul simte nevoia să se joace în disperare), am găsit răspunsul într-o aplicație a Fun Finger Software: KIDS SAFETY GO for Pokémon GO, o aplicație care le permite părinților să știe locația copiilor în timp de aceștia se joacă Pokémon GO sau orice altă aplicație recreativă, în spații deschise. Aplicația este gratuită, iar în primă fază se adresează exclusiv portabilelor cu sistem de operare iOS – Apple.

child safety pokemon go

Aplicația respectă intimitatea utilizatorilor, iar autentificarea nu presupune folosirea unei adrese de e-mail sau a altor informații cu caracter personal. Este momentan disponibilă în limba engleză, gratuit, în Australia, Canada, Portugalia, România și Elveția. Am stat de vorbă și cu cei care au făcut această aplicație și vestea bună este că versiunea Android și versiunea Apple Watch vor fi lansate în scurt timp.

child safety Pokemon Go

Pentru cei pe care i-a ferit Dumnezeu Sfântul, aflați că Pokemon GO este noul joc pentru mobil lansat de Nintendo care a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în mai puţin de o săptămână.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns