Angels Down

Trăim într-o lume plină de prejudecăți. De idei preconcepute. De lașitate. Mizerie. Ură. Teamă. Și, deși am auzit cu toții despre Cutia Pandorei, nimeni nu are curaj să conștientizeze că trăim în ea. Dar, la fel cum ne spune și legenda, printre toate relele lumii se afla, firavă, speranța.

Am găsit-o și eu anul trecut, cu câteva zile înainte de sărbători, la petrecerea de Crăciun a unor copii speciali. Copiii care suferă de sindromul Down.

Am plecat spre filmare cu inima îndoită, crezând că dragostea pe care le-o port copiilor mă va face să îi privesc pe aceștia cu milă. Am fost lașă… până când am ajuns acolo.

Lângă acești copii, nu prea ai timp să simți milă și nici dispreț. Pentru că te învăluie cu dragostea lor atât de repede, încât nu poți să faci altceva decât să-i iubești. Pentru că ochii lor transmit mai mult decât ar putea să o facă vreodată cuvintele. Pentru că intri în lumea lor frumoasă și vrei să oprești timpul ca să te bucuri de inocență.

copii sindrom down

Și dacă ridici puțin privirea, vezi un alt grup de oameni care te urmăresc cu respect, și dragoste, și considerație. Pentru că le iubești copiii și pentru că te joci cu ei. Aceștia sunt părinții lor, cei care au înființat in anul 2011 asociația Angels Down. Cei care luptă pentru o mai bună  adaptare şi integrare socială a acestor copii. Cei care urmăresc să crească nivelul de independenţă în rezolvarea sarcinilor vieţii cotidiene pentru persoanele care suferă de acest sindrom.

copii sindrom down

Ei sunt cei care nu au renunțat, cei care nu s-au simțit blestemați, cei care nu au fugit în fața greutăților. Cei lângă care ne dăm seama că noi nu avem probleme. Cei care m-au făcut să-i respect instant.

Reportajul care mi-a schimbat viața

Vă invit să urmăriți un material marca Digi24.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Petrecere+de+Craciun+pentru+copiii+cu+sindrom+Down

Haideți să le dăm ceea ce soarta pare că le-a negat: o viață normală.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

2 comments

  1. Multumim mult, Elena pentru gandurile frumoase, sincere si emotionante! Ne -am reamintit cu mare drag de prima noastra petrecere si cu siguranta am fost foarte norocosi sa te cunoastem si sa descoperim o persoana calda si iubitoare. Iti uram mult succes si te asteptam cu mare drag la actiunile noastre!

    1. Și eu vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și pentru lecțiile de viață pe care mi le-ați dat! Cu drag!

Lasă un răspuns