De la ce vine SOS?

Pun pariu că ați auzit măcar o dată în viață celebrul mesaj. Dar de la ce vine SOS?

de la ce vine SOS

SOS este un semnal internațional prin care se cere ajutor și a fost adoptat pe motiv că este… extrem de simplu de transmis în limbaj Morse: 3 puncte, 3 linii, 3 puncte.

A fost utilizat pentru prima dată în Germania, ca parte a unui set de reglementări naționale de radio, începând cu 1 aprilie 1905. În anul următor, la a doua Convenție Internațională Radiotelegrafică de la Berlin, articolul XVI din regulamente a adoptat semnalul de alarmă german Notzeichen ca standard international, citind: „Navele aflate în dificultate trebuie să utilizeze semnalul următor: · · · — — — · · ·  repetate la intervale scurte „.

Prima navă care a transmis un apel SOS a fost Slavonia la 10 iunie 1909, iar prima utilizare înregistrată a SOS ca un semnal de primejdie a fost de către vaporul cu aburi SS Arapahoe pe 11 august 1909.

slavonia

Semnalul a fost folosit pentru a 8-a oară, în noaptea de 15 aprilie 1912, de pe faimosul vas – Titanic.

titanic1

„Save Our Ship” (Salvați nava noastră), „Save Our Souls” (Salvați sufletele noastre) sau „Send Out Succor” (Trimiteți ajutor) sunt doar interpretări date de public, care au fost popularizate prin intermediul filmelor.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns