De unde vine OK?

Indiferent de țara în care ne aflăm de sau de vârsta pe care o avem, am folosit cu siguranță măcar o dată în viață expresia OK. Cine știe însă de unde provine și cum a ajuns să fie cea mai populară expresie din lume?

de unde vine ok

Prima utilizare a expresiei a fost întâlnită într-un ziar local din Boston în anul 1839, când editorul sef al ziarului a folosit, în glumă, abrevierea O.K. pentru a înlocui expresia din engleză ”all correct”.

Pe atunci oamenii obișnuiau să inventeze prescurtări care să fie amuzante și istețe, așa cum s-a întamplat și cu OK, care vine de la „oll korrect” (totul corect), o greseala intentionata de scriere a lui „all correct”.

Însă transformarea lui OK în una dintre cele mai folosite expresii din lume a fost campania de promovare a celui de-al optulea președinte al Statelor Unite ale Americii, Martin Van Buren, cunoscut de asemenea sub numele de Old Kinderhook. Susținătorii acestuia au înființat clubul O.K. pentru promovarea acestuia, folosind sloganul ”Old Kinderhook – oll korrect”, iar asta s-a dovedit a fi o adevărată rampă de lansare.

Povestea

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns