Tot ce nu știai despre Valentine’s Day

Flori, inimioare, ursuleți, kitsch-uri, bla bla, bla. Nu. Nu despre asta este vorba. Dar, dacă tot celebrăm o sărbătoare care nu ne aparține, ar fi bine să știm câte ceva despre ea. Iată tot ce nu știai despre Valentine’s Day:

despre Valentine's Day

Deși prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în 498, sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma. Acesta a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru.

Chiar și așa, ziua de 14 februarie a devenit una care sărbătorește dragostea în secolul al XIV-lea. Iar asta, pentru că atunci au apărut primele scrieri de amor. Convinşi că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bileţele de dragoste pe care le numesc „My Valentine”.

Curiozități despre Valentine’s Day

Prima cutie de bomboane de ciocolată în formă de inimă, decorată astfel special pentru Ziua Îndrăgostiţilor, a apărut la sfârşitul anilor 1800. Ideea i-a venit fiului lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată.

Peste 50 de milioane de trandafiri sunt făcuţi cadou în această zi în întreaga lume.

Aproape 150 de milioane de felicitări sunt dăruite pe 14 februarie.

În fiecare an, pe 14 februarie, la casa Julietei din Verona, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate celebrei eroine shakespeariene.

Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, şi-a patentat invenţia de Valentine’s Day. O altă invenţie „scoasă pe piaţă” în această zi este penicilina.

Cele mai interesante cadouri de Valentine’s Day

În 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regală din Chenonceau.

În 1631, împăratul Shâh Jahân a construit Taj Mahal pentru soţia sa, Mumtaz Mahal, care a murit după ce a născut al 14-lea copil.

În 2006, Victoria Beckham a primit cadou de la soțul ei un inel cu diamant semnat Bvlgari. Prețul bijuteriei: 8 milioane de dolari.

În 2010, Angelina Jolie i-a cumpărat lui Brad Pitt un măslin vechi de 200 de ani, din sudul Franței. Prețul: 20.000 de dolari.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns