Festivalul Internațional de Teatru Idiș debutează la București

Festivalul Internațional de Teatru Idiș debutează la București

Festivalul Internațional de Teatru Idiș debutează la București, în perioada 20-27 noiembrie 2016, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume, în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș București

În cadrul festivalului, vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiș, din Israel, Statele Unite, Polonia, Franța și Rusia, dar și formații și interpreți de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenția publicului cultura idiș, sub toate aspectele sale. De asemenea, evenimentul va găzdui proiecții de film, lansări de carte, workshop-uri de cultură idiș realizate de mari personalități artistice, conferințe tematice, dar și o expoziție a istoriei și activității Teatrului Evreiesc de Stat.

Programul evenimentelor este disponibil la www.tesfest.ro. Accesul la toate evenimentele și spectacolele programate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST va fi liber, cu rezervare prealabilă la adresa de mail rezervari@tesfest.ro.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns