Holbav Brașov

Holbav, satul-poveste ascuns în Măgura Codlei

Vă povesteam în articolul anterior despre minunata pensiune din Săcele și despre faptul că am descoperit locuri minunate în împrejurimi. Ei, cea mai mare surpriză a fost Holbav, satul-poveste ascuns în Măgura Codlei, care se află la doar 24 de kilometri de Brașov.

Holbav brașov

Deși harta este extrem de grăitoare, Holbav poate fi înșelător. Pentru că partea frumoasă a satului nu este cea în care ajungi imediat cum ieși din Vulcan, ci cea ascunsă de ochii trecătorilor. Așa că după ce ne-am plimbat prin tot satul, căutând minunăția, ne-am trezit în fața unui deal, fără niciun indicator, fără niciun semn, nada.

Holbav Brașov

Holbav Brașov

Norocul nostru este că eram cu o mașină de teren, ceea ce vă recomand și vouă călduros să folosiți, dacă vreți să vă bucurați așa cum de cuvine de satul-poveste.

Urcarea, deși ușor anevoioasă pe alocuri, a fost excepțională. Pădure de-o parte și de alta a drumului, cu elemente extrem de pitorești, așa cum veți putea observa în fotografiile de mai jos.

Holbav Brașov

După o urcare extrem de lungă (nu de alta, dar opream din metru în metru să mai fotografiez ceva), am ajuns în vârful dealului, iar ceea ce am văzut nu poate fi ilustrat nici măcar cu ajutorul fotografiilor.

Liniște. Deplină. Păduri pictate frumos de către toamnă. Un pic de roșu ici, un pic de portocaliu colo, mult galben, toate combinate în cel mai pitoresc fel posibil.

Holbav Brașov

Holbav (Hohlbach – în germană; înseamnă pârâu găunos) se află în depresiunea Ţării Bârsei, pe versantul sudic al Măgurii Codlei, la o altitudine de peste 900 m. Are un pic peste 1000 de locuitori, iar condițiile de trai sunt moderne, doar în partea centrală a satului, până la poalele dealului. Multe dintre casele de pe deal nu au nici acum electricitate, ca să nu mai povestim și despre celelalte condiții atât de comune pentru mare parte dintre noi.

Holbav Brașov

Dacă aveți cu adevărat noroc, veți întâlni carele cu boi care se întorc acasă la apus. Ah, și apusul. Unul dintre cele mai frumoase pe care le-a zugrăvit vreodată cerul.

Holbav Brașov

Cuvintele nu sunt de ajuns. Vă las să vă bucurați de fotografii și să vă creați propriile povești.

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

1 comment

  1. superb!

Lasă un răspuns