Vacanță în Thessaloniki

Cel mai periculos traseu pe ruta Albania – Grecia

Am plecat din Sarandë, suspinând după Ksamil, dar entuziasmați de noua destinație: Grecia. Din păcate, însă, Google Maps a ținut să ne facă o surpriză: drumul sugerat pentru granița cu Grecia a fost o adevărată capcană, pe care nu vă sugerez să o luați în calcul. Drum neasfaltat, ca în cel mai praf cătun din România, plin de serpentine, cu drum surpat, albanezi care vin din sens opus și taie fiecare curbă și ditamai prăpastia pe sensul nostru de mers.

Traseu Albania Grecia

În fotografia de mai jos, am marcat cu roșu porțiunea de drum despre care vorbesc mai sus. Nu mergeți pe acolo! Pentru că, oficial, este cea mai hardcore experiență pe care am avut-o vreodată pe un drum. Nu vreau să vă explic de câte ori a fost invocat „Înger, îngerașul meu”, pentru că WordPress n-are atâta spațiu.

Traseu Albania Grecia vamă

După ce am supraviețuit, printr-un miracol, drumului execrabil pe care Google Maps a avut „amabilitatea” să ne ducă, ne-am continuat drumul spre Grecia. Mă rog, am încercat să facem asta, pentru că la vama Grecia-Bulgaria era toată lumea. La modul că… toată lumea, pentru că am stat 2 ore care au părut o veșnicie.

Grecii erau extrem de atenți, poate în lumina situației cu terorismul, pentru că au controlat tot. Acte, mașini, bagaje, asigurări, tot. Absolut tot, la fiecare mașină.

Astfel că după două ore, când am reușit să intrăm în Grecia, eram extenuați, pachet de nervi și fără niciun pic de chef de… nimic. Norocul nostru că grecii au autostrăzi beton și că drumul a fost extrem de pitoresc.

Vacanță în Ioannina

Prima oprire a fost Ioannina, oraș în care, din păcate, nu am stat foarte mult. Am vizitat, însă, lacul Pamotida, cel mai mare lac din regiunea Epirus, pe care îmi doream foarte mult să îl văd. Și bine am făcut, pentru că locul este absolut superb.

Vacanță în Ioannina

Vacanță în Ioannina

Vacanță în Ioannina

Din Ioannina am plecat direct spre Thessaloniki, pe un drum foarte fain. Până când am ajuns la primul punct de plată de pe autostradă. Și aici: surpriză! Nu se poate plăti cu cardul. Iar noi nu aveam nici măcar un euro la noi. Aveam în schimb lei, leva și leke. Degeaba. Așa că ne-au semnat cei de acolo o foaie, ne-au spus că putem plăti la următorul punct de plată, dar că a trebui să ieșim de pe autostradă și să intrăm în cea mai apropiată localitate li să mergem la un bancomat. Și am intrat. În vreo trei. Și abia ultima localitate avea un amărât de ATM. Astfel că am mai pierdut încă o oră. Noroc cu peisajele, că altfel cred că ne îndreptam spre casă.

Vacanță în Ioannina

După ce am găsit cu chiu cu vai un bancomat, am mai avut două puncte de plată. Ca idee, nu se plătește vinietă în Grecia, iar fiecare taxă de drum a fost de 2,40 euro. Le-am plătit și ne-am continuat drumul pe minunata autostradă pe care ne aflam și de care nu găsim în România, pentru că la noi se pare că e greu să faci o autostradă de 500 și ceva de kilometri, cu drum perfect.

Vacanță în Thessaloniki

Nu vă mai spun faptul că am trecut prin zeci de tuneluri, pe sub munți: semnalizate corespunzător, aerisite, luminate. Frumos!

Vacanță în Thessaloniki

RoadTrip. Ziua 13. Vacanță în Thessaloniki.

Când am ajuns în Thessaloniki, eram deja leșinați de foame și de somn. Așa că am mers direct la hotel, care a fost absolut fantastic: aproape de centru, cameră faină, cafea bună, oameni de treabă.

Vacanță în Thessaloniki

Vacanță în Thessaloniki

După cel mai rapid duș din istorie, am plecat să mâncăm. Ne-am oprit la Tripia Potiria, unde am dat de cea mai tare chelneriță ever. Mâncarea a fost foarte bună, iar nota de plată surprinzător de mică pentru un local aflat pe locul 4 pe TripAdvisor.

După masă am plecat direct la hotel și, după ce v-am povestit despre Ksamil, am tras un binemeritat pui de somn. Ne revedem mâine cu povești despre Thessaloniki și alte destinații minunate.

Vacanță în Thessaloniki

Până atunci, dacă doriți și alte variante de cazare în Thessaloniki, le găsiți mai jos:Booking.com

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

1 comment

Lasă un răspuns