job PR București

De la PR la PRostituție în două clickuri

Nu știu alții cum sunt, dar mie una mi-ar plăcea din suflet ca atunci când dau search după joburi de PR să nu mai văd anunțuri de videochat.

job PR București

Știu că poate părea greu de crezut, dar există oameni care chiar au făcut o școală. Multă școală. Mă număr și eu printre ei. Și lucrez de aproape 10 ani în media și nu a fost ușor și nici n-am câștigat o avere din asta. Dar am lucrat în continuare din pasiune (alta decât cea de la videochat) și nu m-am dezbrăcat nicicând nici de haine, nici de principii, ca să câștig o pâine.

Același rezultat l-am primit și când am folosit cuvântul „comunicare” la search. Și pot să înțeleg că și la videochat îți trebuie astfel de skills, pentru că trebuie să ții plătitorul în priză și altfel decât vizual. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, chiar nu există un om la site să verifice și el anunțurile?! Sau posibilitatea să creeze cineva o secțiune specială pentru domnișoarele dornice de autoafecțiune contra cost?!

job PR București

E suficient deja că toate hostessele băutoare de șampanie în cârciumi se cred PR. Și ar putea să se creadă regine din partea mea, atât timp cât această chestie nu ar dăuna reputației profesiei. Dar oamenii care nu prea înțeleg care e treaba cu acest domeniu, bazându-se pe faptul că domnișoara PR de seara trecută, din club, care a stat cu ei la masă, și-a pus poalele în cap la cerere, se așteaptă atunci când îți propun „o delegație” sau „o ședință nocturnă” să dai din gene ca o panseluță emoționată că va vedea Parisul. Sau Piteștiul. După caz.

Și sunt convinsă că fiecare persoană de sex feminin care lucrează în PR a trecut măcar o dată printr-o situație asemănătoare, dacă nu aceeași.

job PR București

Sper că observați și voi ce frumos se văd ofertele de videochat lângă Marketing Manager la Avitech, Specialist în Comunicare și Relații Publice la Distinct Image sau Manager de Produs la BCR.

Să nu mă înțelegeți greșit: nu vreau să mă cert cu Best Jobs sau cu oricare alt site de genul. Faptul că am făcut capturi de ecran cu ei este absolut întâmplător, iar aceeași situație se regăsește și pe E-Jobs & Co. Încerc doar să sugerez că ar fi frumos să nu amestecăm lucrurile la nivel general. Fiecare o poate face pentru el.

Later edit: Am observat în seara aceasta că Best Jobs te lasă acum să elimini din rezultate joburile care nu sunt pe placul tău. Și asta e bine. Doar că de câte ori apeși minunatul X, trebuie să o iei de la capăt cu căutarea. Not fun. Părerea mea.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

3 comments

  1. Cu siguranta, domeniile trebuie clasificate, insa in ceea ce priveste site-urile de job-uri acest lucru mai are de asteptat.

  2. Nu se acorda importanta site-urilor de joburi. Se intampla sa cauti job in marketing si sa iti apara oferte in IT. Nu exista o clasificare clara a domeniilor, de aceea exista o asa harababura in butonul de search.

  3. Cel mai probabil sunt anumite criterii pentru care joburile din acest domeniu ajung sa fie afisate de cum accesezi platforma, iar numarul acesta a crescut destul de mult in ultima perioada, posibil si cererea.

Lasă un răspuns