Când pierzi ceea ce iubești

Luni, 31 octombrie, am primit cadou un pisoi mic, adorabil și extrem de torcăitor. L-am botezat Oscar del Purr și l-am iubit din prima clipă în care l-am văzut. L-am dus acasă și l-am transformat, așa cum este normal în cazul oricărui torcăitor, în șeful absolut al apartamentului în care locuiesc. L-am hrănit, l-am iubit, l-am mângâiat și mi-am făcut planuri despre toate minunățiile pe care le vom trăi împreună.

petshop mall Băneasa

Oscar, un pisoi British Shorthair cu o culoare neobișnuită, a ajuns la mine cu un carnet de sănătate care garanta că pisoiul meu este într-o formă perfectă, cu un vaccin și o deparazitare făcute. Ah… și o regulă pe care nu am înțeles-o la acel moment: timp de 15 zile de la cumpărare, pisoiul trebuia dus exclusiv la veterinarul de la petshop-ul de la care fusese cumpărat. Altfel, pierzi garanția. Pisoiul meu era tratat ca un obiect. Am înghițit în sec.

Marți, 1 noiembrie, pisoiul meu părea că nu este în formă maximă. Observasem încă din ziua precedentă că încearcă să scuipe ceva, dar m-am gândit că e un ghem de blană. Văzând că a doua zi face la fel, paranoică din fire, am sunat niște prieteni și am fost la clinica veterinară Mobilevet.

Mi-au controlat pisoiul și mi-au spus că este răcit. Apoi au început să mă întrebe despre proveniență. Când au auzit de unde a fost cumpărat pisoiul, s-au schimbat la față. Mi-au explicat că au deja experiențe cu animale cumpărate de acolo și că, de obicei, vin bolnavi. Am stabilit că revin la clinică a doua zi și am plecat acasă cu cele 630 de grame de fericire pisicească.

Am ajuns acasă și ne-am jucat puțin. Apoi pisoiul a decis că nu mai lucrează nimeni în casa aceea și și-a găsit culcuș într-un loc călduț, unde a torcăit pentru câteva zeci de minute.

petshop mall Băneasa

Trei ore mai târziu, pisoiul meu era în aceeași stare: părea că încearcă să scuipe ceva și nu reușea. M-am panicat și am sunat veterinara de la petshop. Mi-a spus că exagerez și că, mic fiind, e normal să nu îi iasă din prima eliminarea ghemului de blană din burtică. I-am spus că vin să-l controleze pe pisoi, mi-a spus să aștept până a doua zi. Am insistat să vin și am întrebat-o dacă nu cumva există șansa ca pisoiul meu să fie răcit. A spus că este, pentru că în petshop este curent.

La petshop, veterinara i-a luat temperatura, i-a dat câteva pastile și apoi mi-a dat și mie o pungă plină de pastile. Am plecat cu inima strânsă, pentru că diagnosticul era că sunt eu paranoică și că pisoiul e ok. Pisoiul meu nu era ok.

Cinci minute mai târziu, pisoiul a făcut în mașină. Diaree. M-am panicat și mai tare. Așa că m-am dus din nou la clinica Mobilevet, recomandată de prietenii mei. Cinci injecții mai târziu și o probă de caca, am aflat că pisoiul meu are Giardia, că face caca cu sânge și că are o răceală foarte puternică.

Am plecat acasă cu inima strânsă și din ziua aceea nu am mai dormit. Nu mai voia cu noi în pat, așa că i-am făcut culcuș călduros și am continuat tratamentul și acasă, cu cele recomandate de veterinarii de la  Mobilevet.

petshop mall Băneasa

Miercuri, 2 noiembrie. După o noapte nedormită, în care am păzit pisoiul, starea lui era la fel. Mânca mâncărică specială pentru a trata Giardia, dar torcăitul se oprise. După 2 zile în care a tors chiar și în somn, pisoiul meu nu mai zicea decât câte un miau izolat.

Alte 5 injecții la Mobilevet, alte controale, alte probe de copro. Încă o noapte nedormită de păzit pisoiul.

Joi, 3 noiembrie. Starea pisoiului era aceeași la nivel de tuse, dar vizibil îmbunătățită la nivel de burtică. Nu mai făcea caca moale, mânca mai cu poftă. Ne-am dus la Mobilevet pentru a continua tratamentul și le-am spus că mi-e teamă ca pisoiul meu să nu pățească ceva.

Eu ce fac dacă pisoiul meu se sufocă?! Îl văd că se chinuie să respire!

Medicii m-au liniștit spunând că se face tot posibilul, dar depinde de mititel în cât timp reacționează la tratament. Observând însă disperarea de mămică de pisoi, i-au făcut Interferon, o injecție cu anticorpi, pentru a-l ajuta să se vindece.

Am plecat acasă cu inima frântă, tresărind la orice mișcare pe care o făcea mititelul.

Vineri, 4 noiembrie. Pisoiul meu tușea din ce în ce mai urât. Nu a mâncat nimic, nu a băut apă. M-am panicat. L-am luat în brațe și, pentru prima oară, a stat cu lăbuțele în jurul gâtului meu, ca într-o îmbrățișare. L-am lăsat pe pat, pentru a-i pregăti coșulețul să-l duc la veterinar. Eram îngrozită de ce s-ar putea întâmpla.

Două minute mai târziu, pisoiul meu era în litieră, cu boticul în nisip. Tăticul lui l-a luat să-i curețe boticul. Pisoiul meu l-a mușcat de deget și s-a lăsat pe o parte. Nu mai mișca.

Am simțit că mă sufoc de groază.

L-am luat repede și am plecat spre veterinar. În scara blocului, pisoiul meu a mișcat pentru ultima dată.

La veterinar, au încercat 15 minute să-l readucă la viață. Fără succes. Mi-au adus cele 630 de grame de fericire pisicească într-o cutiuță. Răceala pisoiului meu incubase 15-20 de zile și ajunsese deja la plămâni. A fost prea mic și prea fragil să supraviețuiască, deși a primit tot tratamentul posibil. I-au găsit un plămân plin.

Am rămas cu inima frântă și am plâns cu lacrimi, pentru prima oară în ani. Eu, tăticul lui și cei doi prieteni care mi-au luat pisoiul cadou. Patru oameni distruși, agățați de o cutie în care se afla puiuțul nostru iubit.

Prietenul care mi-a cumpărat pisoiul, a sunat la veterinara de la petshop.

– Pisoiul a murit acum 30 de minute.

– A… Și acum vreți banii înapoi, presupun.

– Poftim?!

– Sau îl înlocuim, dar trebuie să vorbesc cu șefii.

Petshop-ul în cauză este BabysBoutique din Mall Băneasa, iar veterinara se numește Mariana Mone. Pe vremuri se numea My Favorite Pet Shopașa cum am aflat de la persoane care au trăit o experiență asemănătoare cu a mea. Și-apoi am mai citit aici, și aici, și mai jos.

petshop mall baneasa

Puiuțul meu a murit din cauza monștrilor care îi comercializează ca pe obiecte și îi țin în condiții inimaginabile. Unde este justiția aici? Legea? Dreptatea? Sau poate… dacă nu votează, nimănui nu-i pasă.

Am primit, desigur, o grămadă de critici de la oameni deștepți și cu suflet, despre cum ne-o meritam pentru că am cumpărat din petshop.

Pisoiul a fost un cadou. Ce era să fac?! Să spun că nu-l vreau, pentru că dacă nu e găsit în tomberon, nu merită iubire?!?

Noi am rămas cu un gol în suflet, în stomac și în viață. Cu amintiri, cu poze și cu lacrimi. Și cu speranța că poate putem opri cumva cruzimea. Dacă ne ajutați și voi.

petshop mall Băneasa

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

48 comments

 1. hm.. nu stiu cum sa incep… probabil ca nu ma vei crede.. dar iti spun totusi.. poate faci tu apoi conexiunile… sau esti curioasa sa cauti mai multe info… pisoiul tau a facut reactie adversa la vaccin. (diaree, SHU, raceala, pneumonie, alergie, eczeme sunt toate reactii adverse la vaccin) dar la fel cum nu se recunoaste la copilasi, nu se recunoaste nici la animale. e suficient o deparazitare daca tot vrei sa-i faci ceva. Se intampla si pisicutelor crescute in curte si duse la vaccinat sau altor pisicute si catei din alte petshopuri. Dar daca tu vrei sa crezi ca nu a fost tinuta in conditii propice si de aia s-a intamplat ce s-a intamplat, asta e

  1. în primul rând, la animale, vaccinurile sunt obligatorii prin lege. dacă eşti surprins în vreo situaţie cu animalul nevaccinat, te trezeşti cu o amendă zdravănă. apoi, de 14 ani de când sunt mămică (permanentă sau temporară) de pisici e prima dată când aud că o pisică poate muri din cauza unui vaccin. chiar aşa de rău a ajuns isteria antivaccin?!?

   1. si totusi s-a intamplat. Au fost numeroase cazuri de animale care au murit dupa vaccinare. Nu e isterie, e un lucru real care se intampla. Si vaccinurile sunt de proasta calitate sau de buna calitate. Eu una intotdeauna intreb, iar la unele chiar vetul mi-a spus: Nu-l recomand. Asta inseamna ca stia ce stia. Am preferat sa astept pana a primit vaccin de buna calitate, chiar daca era semnificativ mai scump.

  2. Nu mai spune prostii, nu a facut reactive adversa la vaccin. Iar veterinarul tau e un idiot, puii mai mor uneori de la deparazitare. Daca are prea multi viermi face soc toxic cand pastila de deparizitare ii omoara pe toti deodata si puiul nu rezista si practic moare otravit.

 2. L-ati primit cadou, dar realizati ca ii putem opri pe monstrii doar daca nu mai cumparam animale, nu doar de la ei, ci de la orice petshop? ei exista pt ca cererea exista. pisici la petshop rar am vazut in romania. sunt atatea pe strazi sau in case in care oamenii „binevoitori” le inmultesc. Nu ai cum sa exploatezi animale si sa le tratezi „frumos” simultan. Imi pare rau, prietenii au gresit cumparand pisoiul si sper sa nu mai faca asta vreodata. despre infectii aia pot spune doar atat: numai de noi depinde daca le tinem in viata afacerea sau nu.

  1. Nu numai că realizez cum sunt tratate animăluțele în petshop, dar voi face tot posibilul ca niciun petshop din țara asta să nu mai vândă animale. Ceea ce nu reușesc să înțeleg este ce fel de oameni sunt cei care tratează așa bietele vietăți….

   1. Intrebarea mea este daca ai facut sesizare la politie , intrucat in 2019, adica 3 ani de la incidentul tau, ei inca mai vind animale care se vede cu ochiul liber ca nu sunt intr-o stare buna de sanatate.

 3. Pisica mea a facut 6 puiuti vineri aucm aproximativ o saptamana.Acum sunt micuti,dar ii voi da peste doua luni spre adoptie.Am mai facut doi acum ceva vreme si ca sa ma asigur ca sunt bine le-am facut primele vaccinuri si prima deparazitare eu.Am cativa alb cu negru,inca sunt mici si nu stiu daca sunt motanei sau pisici.Tatal e metis de birmanez, iar pisica e persana turceasca neagra.Daca doriti va pot darui unul dintre puiuti pentru ca am trei,nu stiu inca ce sunt care sunt alb cu negru.E ultimul rand de puiuti pentru ca am sterilizat motanul,iar ai mei sunt casnici.Nu ies pe afara.

  1. Diana, îți mulțumesc mult. În acest moment încă mai jelim după Oscar și nu știu dacă suntem pregătiți să luăm un alt pisoi. Ținem legătura 🙂

   1. Oricat de mult timp ar trece,golul lasat de el va ramane mere doar ca timpul va face sa nu mai fie suferinta asa mare.faceti un bine si unui alt pisoi dar si voua si dati va sansa sa iubiti din nou un suflet nevinovat!e cea mai buna alegere sa luati altul ori de la fata care v a scris mai sus ori poate chiar unul de pe strada care nu ar avea altfel sansa la o viata mai buna.eu am 2 luate de pe strazi si le consider cel mai bun lucru pe care l am facut in viata,desi e impropriu spus.

  2. Imi pare rau pt cele intamplate, intr-adevar conditiile in care sunt tinute animalele in pet shop uri lasa de dorit!
   Diana Stroescu, vreau eu un puiut, si eu am pierdut un motanel de curand 🙁

 4. Imi pare rau pt sufletelul nevinovat 🙁 Daca ai putea face in asa fel incat articolul tau sa ajunga la televiziuni poate s-ar schimba ceva macar pt animalutele care inca sunt chinuite in pet shopuri. Poate cineva si-ar da interesul sa opreasca acest comert.

 5. Imi pare rau pt sufletelul nevinovat 🙁 Daca ai putea face in asa fel incat articolul tau sa ajunga la televiziuni poate s-ar schimba ceva macar pt animalutele care inca sunt chinuite in pet shopuri. Poate cineva si-ar da interesul sa opreasca acest comert.

 6. Dora,Eu cresc pisici de cativa ani,mama a avut pisici ani de zile inca mai are,tatal meu e medic veterinar.Eu la trei saptamani am vaccinat pisicutii pui si i-am deparazitat la medicul la care mergem mereu pentru deparazitare/vaccinare pentru ca alte probleme de sanatate nu am avut cu nici un animalut niciodata si nu au patit nimic din toate astea.Is sanatosi tun si cei mari,parintii si puiutii pe care i-am dat spre adoptie unor cunoscuti asa incat sa-i pot monitoriza/ajuta daca au nevoie de ceva.Mai am si doi catei si ei perfect sanatosi si in bune relatii cu pisicile.Deci as miza pe ceea ce spun oamenii care au cumparat de acolo.Un caine si o pisicuta sa moara asa tam nesam si sa fie din cauza vaccinului?Ma indoiesc.

  1. Nu a fost vorba despre vaccin, ci despre răceala puternică pe care o avea micuțul, așa cum ai menționat și tu. Dora nu crede în vaccin. Let’s agree to disagree 🙂

 7. Cumparati de la crescatori!

  1. Rodica, s-a întâmplat ca acest pui să fie cumpărat din petshop. Cum propui să dăm timpul înapoi?

  2. „Crescatori”?? Am primit eu de Craciun un mops de la „crescator”, la nici o ora dupa ce mi-a fost adus acasa a facut scaun cu sange. L-am dus de urgenta la veterinar – parvoviroza. Am sunat medicul veterinar care cica ii facuse prima evaluare (catelul avea doar 7 sapt) si mi-a spus clar ca individul de la care l-a luat persoana care mi l-a daruit merge la ei in mod regulat, cu caini de toate rasele, pt prima deparazitare si refuza sistematic examenul clinic al animalelor. Dupa 4 zile de perfuzii de 2 ori pe zi acasa si 2 petrecute in incubator pe injectomat la o clinica cu program non-stop catelusul nostru a murit. Asta primesti de la crescator!! Feriti-va ca de ultima scursura ce este de Nicu Nemes din Baile Felix, care comercializeaza in conditii mizere (catelul fusese adus prin curierat NemoExpress de la Oradea la Bucuresti, ca pe un pachet, persoana cand l-a vazut l-a luat pana la urma doar pt ca stia ca trimis inapoi era moarte direct) niste biete sufletele condamnate la moarte de focarul de parvoviroza in care sunt crescute!!!

   1. Arina, îmi pare nespus de rău pentru suferința ta. Cuvintele nu pot descrie ceea ce simte un om după ce își pierde animăluțul 🙁

 8. cruzimea e a oamenilor care cumpara. Un pui mic de animal trebuie sa stea ,pana la mutarea in casa definitiva la o varsta potrivita ,intr-o casa de om impreuna cu mama lui iar daca nu se intampla asa ar trebui sa se cheme abuz. In momentul in care accepti sa cumperi un animalut abuzat trebuie sa accepti si faptul ca are toate sansele sa fie bolnav (proasta intretinere=imunitate scazuta iar un om care-si ingrijeste animalele nu le azvarle prin petshopuri) si faptul ca tomai ai generat profit abuzatorilor

  1. Florina, nu că nu aș aprecia spiritul de justițiar, dar ce plus valoare ai adus tu prin acest comentariu? Am primit cadou un pisoi, care întâmplător a fost luat din petshop. Pisoiul a murit. Putea să fie de la crescător sau de pe stradă, dar nu despre asta este vorba. Cei care mi -au dat cadou au avut cele mai bune intenții. DIn moment ce este (încă) legal să cumperi din petshop, te-ai putea aștepta să existe umanitate în cei de acolo și să aibă grijă de animale. Am aflat pe calea cea mai grea că realitatea e altfel. Nu crezi că în loc să ne dăm deștepți, ar fi mai bine să ne folosim această inteligență pentru a opri petshop-urile să mai vândă animale?!

 9. Pisoii din petsopul din mall baneasa( cel de jos de la intrarea din parcarea subterana) au mereu ochii plini de mizerie si curgatori. La ei, asta e semn de viroza. Niciodata nu am vazut in pisoi sanatos in acel petshop:(

  1. Și cu toate astea, ei încă mai vând animale. Să oprim asta, zic. Ce părere ai? 🙂

   1. Acel magazin trebuie interzis. Am cumparat si eu de la ei o pisicuta cu tot felul de probleme.

 10. Imi pare f rau pt pisicutul tau si suferinta pe care ai trait-o. Cred ca ar fi mai in folosul animalelor daca mesajul transmis prin postul tau ar sustine mai degraba adoptia animalelor fara stapan si nu cumpararea din alte pet shopuri… Cat despre cei binevoitori care incearca sa-ti inlocuiasca pisicuta cu cele din stocul personal as vrea sa-i rog sa-si sterilizeze pisicile daca iubesc animalele asa cum sustin.

  1. Clara, mulțumesc pentru cuvintele tale. Pisoiul meu nu poate fi înlocuit, deși orice pisic e o consolare 🙂
   Sper ca nimeni să nu mai cumpere vreodată animăluțe din petshop și că suferința mea va schimba ceva în bine pentru bietele animăluțe.

 11. E plina lumea si sunt pline strazile de animale de rasa inmultite pt vanzare si apoi abandonate!
  ADOPTA! SAU SALVEAZA DIN STRADA
  STERILIZATI SI ADOPTATI! NU MAI REPRODUCETI OAMENI BUNI AICI MAI JOS VAD PERSOANE CARE INCA MAI TRAIESC DIN ASTA…

  1. Moni, există pisici pe stradă, la crescători și în petshop. No news here. Întâmplător, pisoiul meu a fost cumpărat dintr-un petshop. Evident, niciunul dintre apropiații mei nu o să mai cumpere vreodată vreun animăluț dintr-un petshop. Dar după ce s-a întâmplat, ar fi mult mai uman și mai empatic să oferi o soluție. Să îi cerți pe cei care mi-au cumpărat pisoiul nu rezolvă nimic.

 12. Poti face ceva, ca acest lucru sa nu il pateasca si o alta persoana. Poti face o plangere la protectia consumatorului si la o asociatie pentru protectia animalelor. Animalele sunt puse cate 6-8 in cutii de 1/1 m, ceea ce e anormal, isi bat joc de ele.

  1. Ioana, perfect de acord. O să fac plângere și la stele, dacă e necesar. Nu pot să las și alți oameni și alte animăluțe să mai treacă vreodată prin așa ceva!

 13. Imi pare tare rau pentru pierderea dvs., si eu sunt stapana de pisica si empatizez cu dvs.
  Referitor la cele intamplate, ati facut sesizare la OPC? Asta imi vine imi minte prima data. Ei ar putea de exemplu sa sesizeze mai departe autoritatile competente. Mai puteti apela si la diverse asociatii de protectia animalelor precum Robi, care ar putea stii traseul de urmat in astfel de situatii.
  Ar fi minunat daca aveti ocazia si resursele sa faceti ceva pentru acele animale din petshop.

  1. Florina, mulțumesc mult pentru sfaturi și pentru susținere! Voi sesiza toate autoritățile competente. Din fericire, beneficiez și de sprijinul celor din presă. Cei de la Gândul au preluat deja subiectul. Să sperăm că vom schimba ceva în bine!

  2. Raspunsul celor de la OPC cand am reclamat un caz aproape identic cu un catelus de la crescator „Si ce sa-ti fac, cucoana, cu cainele dumitale?”

 14. Multa putere sa treci peste durere, orice comentariu nu are rost.

  1. Mulțumesc din suflet, Gabriela!

 15. Vorbesc, din pacate, din proprie experienta: cand mergeti cu animalutul iubit la veterinar pentru ca are ceva si nu stiti ce, insistati sa ii faca analize complete (de sange, urina, eventual eco sau radiografii). Costa mult, dar merita, pentru ca numai asa puteti afla din timp ce are. Nu va lasati convinsi de veterinar ca nu e nevoie, ca e excesiv; daca veterinarul nu vrea sa ii faca toate analizele, mai bine schimbati veterinarul. Cat despre petshop-uri, poate se gasesc ceva ONG-uri si/sau clienti „patiti” care sa ceara Parlamentului interzicerea vanzarii de animale vii de catre petshop-uri (asa cum li s-a interzis sa vanda mancare de dieta speciala).

  1. Ana, cei de la Mobilevet au făcut o groaă de analize și i-au dat tratament. Din păcate, puiuțul meu avea doar 2 luni și 630 de grame. Era prea fragil…

 16. Tentatia de a cumpara un animalut de pe o zi pe alta, pentru ca te-ai hotarat sa il faci cadou, este foarte mare.Insa asa cum de buna credinta l-au luat de acolo, asa te poti interesa si lamuri cu o simpla cautare pe net folosind cuvintele pisoi+petshop. Din experienta iti spun ca atunci cand am vrut sa imi iau o pisicuta, intamplator tot british, m-am interesat si m-am ingrozit despre cate drame am citit, asemanatoare cu ce ai relatat, cu pisoi achizitionati din petshop sau cum sunt exploatate pana la moarte femelele pentru inmultit. Eu de cand am inceput sa caut pisoi pana cand l-am avut in casa a durat 5 luni.In plus, din ce vad in poze si greutatea de 630 grame,pisoiul nu avea mai mult de 2 luni, el neavand ce sa caute la vanzare, un pisoi pleaca la 3 luni din mediul matern, cand are toate imunizarile facute. Nu judec alegerea de a face cadou un suflet mai ales daca beneficiarul nu isi exprima in mod expres aceasta dorinta,nici faptul ca la petshop un pisoi costa la jumatate cat intr-o felisa, insa daca il cumperi de la un magazin,il iei din stoc si ai certificat de garantie, te astepti sa fie tratat ca o marfa, pentru ca ei nu au suflet, de aceea si reactia cu schimbatul sau returnatul banilor. Totusi ma bucur ca aceasta experienta neplacuta s-a mediatizat si poate oamenii vor fi mai atenti cand cumpara vietati.Si apropo de faptul ca petshopurile sunt legale, nu tot ce este legal este si moral. Respect.

  1. Daca nu ar fi fost cumparat de prietenii ei,ar fi murit oricum in petshop singur si nestiut de nimeni..e adevarat ca suferinta pe care a provocat o moartea lui a fost mare dar macar a fost iubit.ideea e ca daca nu era cumparat si nu mai stia nimeni de el lucrurile tot nu erau in regula,el tot a fost exploatat si tinut in conditii improprii.autoritatile trebuie sa si faca treaba si sa nu mai permita ca animalele sa fie tratate ca obiecte!

 17. Imi pare nespus de rau pentru pierderea voastra si stiu cum e. Am trecut prin experenta similara doar ca era vorba de un catelus de 4 saptamani care l-am adoptat de la o familie care il tine in conditi mizere. L-am luat acasa crezand ca totul e bine,la fel ca tine eram extrem de entuziasmata si fericita. Catelusul meu era fericit insa nu prea avea pofta de mancare…..am zis ca poate e casa noua si asta ar fi problema. A doua zi l-am dus la un veterinar sa il vada,micutul meu era infestat de pureci pana la ultimul centimetru de piele. Cantarea doar 900 de grame si avea doar 4 saptamani in loc de 8 cate mi sa spus. A primit deparazitare interna si a fost dat cu solutie de pureci insa a fost aplicata cu pulverizatorul in cantitate mare. A doua zi vazand ca e cam in aceeasi stare si tot nu mananca si doarmea mult am decis sa il duc la alt veterinar. Acolo mi sa spus la fel…..ca e sanatos doar ca e mic si a mai fost dat cu aceeasi solutie iara. L-am adus acasa si era cam nelinistit……nu avea chef de joaca si dormea mereu. Dimineata am plecat la scoala si l-am lasat cateva ore singur. Cand am venit mi-am dat seama ca puiul meu nu se miscase de unde il lasasem dimineata….simteam ca inebunesc. Am mers la el si i-am ridicat incet capusorul si am vazut ca era aproape lesinat. Simteam cu mi se taie picioarele si mi-am laut geaca si am fugit iara la veterinar cu el…..de data asta altul. Insa ce sa vezi…..situatia se inrautatise cand am iesit din bloc…….catelul meu nu isi mai tinea capul singur. L-am sunat pe sotul meu si ma dus la cel mai apropiat veterinar. Cand am ajuns acolo eram in panica de abea vorbeam…..am plans tot drumul pana colo. L-au luat imediat si am aflat ca avea soc hipotermic,avea 37 de grade. A stat in perfuzii 3 zile in care am mers zi de zi la el….am platit 300 de lei costurile. In a doua zi eram fericita cand am mers sa il vad caci se simtea mai bine. Am plecat acasa cu ideea ca poate maine il pot lua. A treia zi am mers pe la ora 2 dupamasa si ce sa vezi…..catelusul meu nu mai avea par pe spate de la cate tratame te i se administrasera. Veterinarul era alb la fata si imi spunea ca l-a gasit dimineata la 7 cand a deschis cabinetul cu soc hipotermic. Acea temperatura corpului la 35 de grade cand ei normal ar trebui sa aiba 38-39…..imi spunea veterinarul ca a crezut ca il pierde. Pana la urma am plecat acasa cu inima franta si cu ochii in lacrimi. El imi spusese ca face tot ce poate pentru al salva……catelul statea in perfuzii si plangea de durere fara pic de vlaga. Era tinut in cutie cu sticle umplute cu apa cakda si cu un prosop peste sa ii tina de cald insa noaptea era lasat singur. Era in aceasi zi pe la ora 16:30 cand imi suna telefonu si era veterinarul…..relaxata raspund cu gandul ca imi spune ca si-a revenit……insa veterinarul cu o voce tremuranda imi spune ca puiul meu a murit. Am inghetat la telefon si am plans ore insir. Diagnosticul a fost otravire. Cica din vina primului veterinar care la dat cu solutia de pureci…..catelul sa lins si sa otravit. A fost vina mea ca l-am dus si am avut incredere in 3 oameni care m-au mintit ca puiul meu era bine. Imi pare nespus de rau si acum dupa 2 luni si inca ma nai gandesc la el. Asa ca se poate intampla si daca nu e din pet shop. E cumplt sa iti moara si sa privesti neputincios. Acum eu am alt catel primit cadou de 2 saptamani cumparat de la un crescator din piata de animal. Il supraveghez mereu si il duc la o singura clinica cu veterinar adevarati care sunt profesionisti. Cred ca puiul care mi-a murit putea fi salvat daca as fi stiut de existenta acestei clinici atunci……. sper sa nu mai treci vreodata prin asta. Cumparat din pet shop sau de pe strada nu iti garanteaza nimeni 100% sanatatea animalutului.

 18. Printr-o intamplare am dat peste acest articol. Cu parere de rau iti spun ca acelasi lucru l-am patit si eu. Acum 10 ani. Am primit cadou un puiut de albastra de rusia cumparat de la petshop-ul din Constanta, din Complexul comercial Tom. Si dupa 2 zile i s-a pus disagnosticul ca avea gripa felina (exact simptomele pe care le descrii tu), la care atunci se zicea ca nu au tratament, si ca decesul este inevitabil. Ce sa-ti spun ca era in Ajunul Craciunului si pisica mi-a murit la 3 zile in brate cu labutele stranse de degetul meu aratator, pentru ca orbise si era foarte speriata ca nu stia ce se intampla cu ea. Asta dupa 3 zile groaznice de chin pentru ea. Am mai auzit atunci niste cazuri similare dar sa citesc asta in 2016 mi se pare groaznic stiind ca nenorocitii astia nu se opresc din asta oriunde s-ar afla.
  Pisicutele tinere care sunt intarcate prea devreme de la mama (mai devreme de 3 luni) nu apuca sa-si dezvolte imunitatea si sunt foarte vulnerabili mai ales la gripa felina (care era considerata letala atunci, nu stiu daca s-a schimbat ceva in privinta asta). Oricum nici vaccinul nu il avea facut ca asta era omis in carnetul de sanatate al ei.
  La doi ani dupa am adoptat o pisicuta de pe strada, i-am facut vaccinurile, si acum inca ma incalzeste cu torsul ei.
  Singura cale este sa nu le mai cumparam produsele, si mai ales animalutele. Pentru ca este un pet-SHOP si pentru ei (ca la orice alt shop), este vorba doar despre bani.

 19. Imi pare foarte rau. Eu zic ca nu e bine sa cumparam de la petshop, pentru ca astfel incurajam „productia” de astfel de animalute , uneori in conditii greu de imaginat, la fel ca si tratamentul acesta: o fiinta este tratata ca marfa. Adoptati, nu cumparati. Sunt asociatii care salveaza pisicute , animalele sunt deparazitate si vaccinate, petrec si o perioada de carantina la voluntari. Le puteti deconta cheltuielile ori face o donatie, ca sa mai poata salva altii.

 20. Doamne, imi pare atat de rau 🙁
  Acum 8 ani am intrat cu sotul meu in petshopul din Cora Pantelimon, Animax parca se numeste. Aveau 2 pisici de 2 luni, inchise intr-o cusca micuta, abia aveau loc sa se miste caci litiera ocupa toata cusca. Birmaneza care de fapt e un metis de birmaneza, avea prolaps rectal, iar cealalta, europeana, ochii aproape lipiti. Am stat mult de vorba cu vanzatoarele si am reusit pana la urma sa negociez donarea europenei daca cumparam metisul de birmaneza. Mi-au dat o hartie pe care scria ca in urmatoarele 2 saptamani, sunt obligata sa duc pisicile doar la veterinarul lor, altfel pierd suma investita! Am ajuns cu ele direct la medicul nostru veterinar. Nici nu am vrut sa mai aud de mizeria aia de magazin si de infectia lor de veterinar. Metisul de birmaneza a intrat de urgenta in operatie, iar pe cealalta am dus-o 10zile la injectii. Lumea din jurul meu m-a blamat pentru ca le-am luat de la petshop. Da, le-am luat de acolo pentru ca altfel mureau cu zile. De atunci nu am mai intrat in vreun petshop. Ele, pisicile din petshop mi-au deschis ochii asupra suferintei necuvantatoarelor. De cand le am salvez animalute de pe strada…
  Te imbratisez Elena si imi pare tare tare rau pt Oscar 🙁

 21. Buna, Elena.
  Imi pare foarte, foarte rau ca v-ati chinuit asa. E groaznic. Am trecut si eu prin ceva similar numai ca eu m-am dus DIRECT la facultatea de medicina veterinara!! Mie mi-au salvat cainele, daca ma lasam pe mana doctorului (atentie, DOCTOR) Catalin Iosifescu, de la care am luat catelusa, as fi ramas fara ea… Trebuiesc date in continuare nume si impanzit internetul pentru ca in mod normal cei care cumpara de la nenorocitii astia fac cercetare pe internet inainte.
  Detalii: http://letdreamscome.blogspot.ro/2011/02/teapa-canina.html

 22. Dragilor, imi pare extrem de rau pentru pierderea voastra! In primul rand, as spune ca fericirea, chiar si pisiceasca, nu poate fi cumparata si ca, in ceea ce priveste animalele de companie, petshopurile reprezinta optiunea cea mai prost aleasa. Petshopurile vand, de cele mai multe ori, animale care provin din „fermele” de caini/pisici de rasa, unde mamele sunt tinute in conditii greu de descris, in bezna si mizerie, iar puii, pentru prea putinul timp pe care il petrec cu mamele lor, traiesc in aceleasi conditii; aproape niciodata nu sunt deparazitati/vaccinati asa cum arata carnetul fals si, de cele mai multe ori, din cauza conditiilor oribile din care vin si a conditiilor jalnice din petshopuri, cel mai probabil mor la scurt timp dupa ce sunt cumparati (la preturi ridicol de mari). Va recomand cu caldura sa adoptati ( nu de oriunde, bineinteles) un sufletel chinuit, abandonat si care, chiar daca nu se poate lauda cu cine stie ce pedigree sau culori, fac cam acelasi lucru. Eu fac voluntariat la un adapost de 4 ani si va pot spune sincer ca noi nu dam niciodata animale in adoptie fara toate vaccinurile si inclusiv sterilizate (sau cu posibilitatea de a steriliza gratuit la varsta optima). Oricum, grija pe care o purtam noi animalelor nu tine de cifre. Multa bafta pe viitor!

 23. Buna Elena,
  Imi pare nespus de rau ce ai patit.
  Te rog frumos sa faci reclamatie SCRISA la Protectia animalelor.
  Daca vei actiona pentru a fi trasi la raspundere cei de la magazin, alti pisicuti nu vor mai suferi si nici alti parinti.
  Te rog frumos sa te mobilizezi, stiu ca este greu, dar trebuie sa te aduni si sa faci acest lucru.
  Toti pisoi din acel magazin au stat in conditii improprii, in curent, de aceea toti sunt bolnavi.
  Te rog frumos fa ceva.
  Daca vei plange nu vei schimba NIMIC.
  Daca vei face ceva sunt SANSE ca alti pisoi sa nu mai sufere. Ii datorezi micutului acest lucru.
  Daca vrei sa te ajut spune-mi .
  Cu drag,
  Diana

 24. Oamenii despre care vorbeste femeia asta merita sa li se intoarca toata suferinta pe care le-o provoaca celor care isi pierd copilul pentru ca ei si-au batut joc de un suflet nevinovat.

  Noi l-am pierdut pe Misu din cauza unor astfel de oameni. Incepand cu vanzatorii cu anunturi pe olx cum ca ar fi din Bucuresti, de fapt erau in Turnu Magurele, si canal pe youtube – intre timp nu mai e activ –
  https://www.youtube.com/channel/UCqIWpCK3-7kNYDpmOv4RiYA
  Misu parea perfect. Probabil a suferit in fiecare clipa a vietii. Si niciun medic din cei trei care l-au vazut la cabinetul de pe strada Abrud (paralel cu Strada Turda, Allegra cred ca se numea) – primul a fost o profesoara universitara si ultimul o doamna pe care o chema parca Joita si s-a uitat fix cu o privire de joita la sotul meu cand am mers sa discutam – niciunul nu si-a dat seama ca Misu ar putea avea ceva, desi le tot spuneam ca parca respira greu.
  Intr-o dimineata se juca, a mieunat si a murit. Nu implinise un an.
  Foarte posibil sa fi fost o malformatie, foarte posibil ca stapanii parintilor sa fi imperecheat frati sau tata si fiica. Pentru bani. Pentru ca e o afacere in mintile lor bolnave. Si atat.
  Si nu, nu e vina celor care adopta un suflet si au grija de el.
  Noi nu am uitat si nu o sa-l uitam pe Misu.
  Sunt convinsa ca nici Elena.
  Condoleante

Lasă un răspuns