Recenzie film Doctor Strange

Recenzie film Doctor Strange

Doctor Strange este un film cu o grafică excepțională, cu efecte speciale care îți taie răsuflarea și cu câțiva stropi din farmecul baroc al seriei Harry Potter. Privit în ansamblu, însă, Doctor Strange este un popcorn moviedeparte de a fi monumental, dar a good waste of time.

Recenzie film Doctor Strange

Benedict Cumberbatch în rolul lui Doctor Strange este imprevizibil și interesant. Personajul are o entitate proprie și un ego uriaș care prevestește o bine meritată lecție de viață. Neurochirurg de succes, Steven Strange pierde tot ce are după ce nu își mai poate folosi mâinile. Disperarea îl poartă pe căi necunoscute de el până la momentul respectiv, până la punctul în care își caută salvarea în spiritualitate, nedorind, însă, în niciun fel să accepte că lucrurile nu i se cuvin pur și simplu.

Recenzie film Doctor Strange

Foarte interesant în acest film este personajul feminin, Christine Palmer (Rachel McAdams). Atrasă și dezgustată în același timp de personalitatea lui Doctor Strange, Christine este (probabil) cea mai competentă și umană iubită de erou. Relația lor nu este foarte bine conturată de-a lungul filmului, deși recunosc că mi-ar fi plăcut să o văd mai prezentă în scene.

Doctor Strange, unul dintre puținii supereroi care își păstrează numele după dobândirea puterilor, ar fi avut potențialul să devină unul dintre cei mai insuportabili eroi, din cauza personalității sale. În schimb, călătoria sa spre vindecare ne arată potențialul de transformare spirituală și ne face părtași la evoluția personajului.

Dușmanii noului supererou sunt experți în arte marțiale cu abilități post „Matrix”, ceea ce îi pune creativitatea și ambiția la treabă lui Doctor Strange. Chiar și așa, cel mai interesant „personaj” din noua viață a actorului personaj este… un obiect, care îl va salva din multe situații limită.

Cunoscut ca mai ales regizor de groază, Scott Derrickson adaugă în mod neașteptat playfulness și umor unei povești care putea fi cufundată în exotism și misticism. A fost ajutat, desigur, de faptul că actorii Cumberbatch și Swinton, precum Benedict Wong (ca paznic al bibliotecii) au adus atât de multă personalitate rolurilor lor.

În concluzie, filmul merită văzut, iar recomandarea mea ar fi să mergeți la 4DX pentru a vă putea bucura cu adevărat de acțiune.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 4 noiembrie 2016, la Cinema City, fiind disponibil în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns