subiecte BAC română 2016

Cum a fost BAC-ul la limba română

Și s-a dat astăzi BAC-ul la limba română și, după ce am citit subiectele, mă întreb de ce nu le-au dat tuturor 10 din start. Ca să economisească timp, zic…

subiecte BAC română 2016

Pot să înțeleg dorința de a remedia problemele ultimilor ani, când rata de promovare a fost sub nivelul mării, dar dacă acestea sunt subiecte pentru nivelul unui absolvent de liceu, înseamnă că am ieșit de pe calea cea dreaptă.

Vă las mai jos subiectele și vă întreb pe voi, oameni care probabil ați dat BAC-ul acum mult timp, ce părere aveți?

*

Elevii de la profil UMAN au avut următoarele subiecte:

II. Scrie un eseu de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul lecturii în dezvoltarea personală

III. Redactează un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinți particularități de construcție a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Elevii de la profil REAL au avut următoarele subiecte:

II. Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul jocurilor pe dispozitive electronice (calculator, tabletă, telefon inteligent etc.) în viața tinerilor.

III. Redactează un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinți tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat.

Rezultatele vor fi afișate pe 12 iulie (până în ora 16:00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00 – 20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 iulie.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns