Tu ce faci atunci când ai nevoie de bani?

Stăteam de vorbă astăzi cu proprietarul unei vile magnifice din Mutenegru, unde am închiriat un apartament despre care o să îți povestesc zilele următoare. Un avocat de succes, extrem de inteligent și bine ancorat în realitate.

I-am pus, evident, un milion de întrebări despre vilă și despre oraș, iar subiectul la care s-a ajuns, inevitabil, au fost banii.

Când începi un business, vrei – nu vrei faci un credit. Asta dacă nu ești super-bogat. Eu am făcut unul ca să încep acest business, încă plătesc la el, dar nu regret.

Și asta m-a pus pe gânduri: ce fac oamenii când au nevoie de bani? Și cu ocazia asta mi-am dat seama că știu mai multe tipuri de oameni.

credit online rapid

1. Family & Friends 

Apelează la familie și la prieteni, iar împrumuturile primite sunt de tip „mi-i dai tu înapoi atunci când ai.” Pentru că sunt oameni foarte de treabă, fac tot posibilul să dea banii înapoi cât mai rapid și nu trag țepe.

Been there, done that, din fericire, de foarte puține ori, pentru că îmi displace profund să iau bani împrumut de la cineva. Până în secunda în care reușesc să îi dau înapoi, am un stres continuu și nu-mi stă mintea la altceva.

credit online rapid

2. Non discriminatory

Cere bani de la toată lumea. Îi ia pe rând, până găsește pe cineva. Începe cu familia, prietenii și, apoi, abordează oameni cu care n-a mai vorbit de ani de zile. Seamănă izbitor cu tipul care te invită la nuntă, deși nu v-ați mai văzut din școala generală și nici nu ați mai vorbit de atunci.

Am și eu o sacoșă de personaje de acest gen, care, doar pentru că locuiesc în București, au considerat că sunt surprinzător de bogată și că o se le dau bani așa. pur și simplu, unor (parțial) necunoscuți. Nu le-am dat, iar concluzia a fost că sunt un monstru din adâncuri. Huo, Elena cea Rea.

credit online rapid

3. Desgraciado

Ia bani de oriunde și „uită” să îi mai dea vreodată înapoi. Dacă vă întâlniți întâmplător, se poartă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și se bazează cu tupeu pe faptul că îți va fi jenă să îi reamintești de datorie. Dacă este cu adevărat profesionist, o să îți răscolească Facebook-ul, ca să găsească argumente cu care să te convingă să îi dai bani și o să insiste până în pânzele albe, dar nu înainte de a-ți reproșa că „uite ce bine o duci tu”.

Da. Deci cel mai mult în viață îmi plac oamenii care au reputația că nu dau banii împrumutați înapoi (la timp sau vreodată) și care-mi cer bani împrumut, deși ori m-au țepuit deja o dată, ori mi-au țepuit ceva prieteni apropiați.

Am nevoie urgentă de câteva sute de lei. Te-am văzut că ești în vacanță de mai bine de o săptămână, deci să nu-mi spui că n-ai, că nu te cred.

Ei, ăstora nu le dau bani împrumut nici de-al naibii. Uite așa, pentru că nu vreau. Call me crazy, dar nesimțiții îmi displac profund. Din păcate, ca să le aflu abordarea, a fost nevoie să îmi iau câteva țepe, dar vorba aia: „din greșeli înveți”.

credit online rapid

4. Practical

Nu l-ai auzit în viața ta cum că ar avea nevoie de bani, deși știi că salariul lui nu este cel mai mare din Univers. Se descurcă așa cum poate și nu ți-ar cere un împrumut, nici dacă moare.

De  exemplu, am un prieten care atunci când are nevoie de bani nu vrea să-l știe nimeni. Nu vrea el să se plângă și să stea cu rugăciuni pe la cunoscuți. „Am nevoie de bani, mă duc la Ferratum. Fac credit online, e super rapid – mi-l aprobă în aceeași zi și iau ce sumă am nevoie. Banii îmi intră direct în cont, problem solved”. Omul se descurcă, treaba lui cum.

credit online rapid

5. Since the monkey until now

Mai au un pic și își fac arborele genealogic, poate-poate mai descoperă pe cineva care ar putea să le dea bani. Nu contează că este mătușa verișoarei tale de-al doilea, prin alianță. Contează că sunteți rude și datoria ta este să îi dai bani.

Wrong! Datoria ta este să îi dai un împrumut cuiva căruia crezi că merită, asta în cazul în care ai suficienți bani ca să faci treaba asta.

împrumut online rapid

Acestea fiind spuse, tu ce faci atunci când ai nevoie de bani? Și, mai interesant de atât, care a fost cea mai ciudată cerere de împrumut pe care ai primit-o?

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

SalveazăSalveazăSalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns