Voi ce gătiți pentru masa de Paște?

Zilele trecute a avut loc primul workshop Cooking Class by Zepter România. Plănuiam să ajung și eu, dar cum viața este complexă și are multe aspecte, nu am reușit. M-am ales, însă, cu 6 rețete delicioase pentru masa de Paște și am decis să împărtășesc cu voi preferata mea. Totul este simplu, practic și aplicabil imediat, pentru că Zepter e în primul rând despre utilitate și simplificarea vieții.

Veți vedea că am ales o rețetă de friptură de vită, pentru că nu mă împac sub nicio formă cu carnea de miel, ied sau orice altceva care behăie 🙂 Rețeta este gătită în mare parte cu ajutorul ustensilelor de la Zepter.

rețetă Paște gătit

Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone și ricotta

Se încinge un vas grill la sursa medie până când acul indicator intră în zona verde a termocontrolului cadran dry. Se așază friptura în vas, se presează ușor cu furculița, se pune capacul și se lasă 1,5 minute. Se întoarce pe partea cealaltă și se lasă tot 1,5 minute. Se oprește sursa și se mai lasă cu capacul pus timp de 5 minute. Apoi se scoate friptura și se lasă la odihnit.

În acest timp se pun în vas ciupercile tăiate felii subțiri și piperul verde și se dă drumul la sursa de căldura timp de 5 minute. Se adaugă 2 linguri de ricotta și 4 de mascarpone, se amestecă și se oprește sursa.  Se mai lasă 2-3 minute. Poftă bună!

Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone și ricotta

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns