Ce faci atunci când vizitezi Praga

Ce faci atunci când vizitezi Praga?! În primul rând nu stai 6 zile, așa cum am făcut eu. Nu de alta, dar te apucă plictiseala la un moment dat. Recomand călduros un city break de 3 zile în care te pui frumușel pe vizitat și băut bere. Ca idee, Praga trebuie vizitată măcar o dată în viață.

ce faci atunci când vizitezi Praga

Cazare în Praga

Eu am stat cazată la un hotel care crede despre el că are 4 stele. Așa am crezut și eu, că vorba aia… asta căutam. N-are. Aș spune 2 stele jumătate, în cea mai bună zi a lui. Bonus, este la 10 stații de autobuz, 7 de metrou și încă 9 stații de autobuz (da, da, fix în ordinea asta) de aeroport. Și la 7 stații de autobuz și 5 de metrou de centru. Cam unde întoarce uliul cu frâna de mână în centru. Numai că aici era în cei mai siniștri boscheți pe care i-am văzut în ultima perioadă. În apărarea hotelului, wi-fi-ul în camere mergea excelent.

Dacă sunteți în căutare de cazare bună în Praga, vă recomand motorul de căutare de mai jos care vine cu ofertele disponibile, actualizate zi de zi.Booking.com

Monedă&Prețuri în Praga

În Praga vă trebuie coroane cehești. Sunt câteva locuri prin centru unde se poate plăti și cu euro, dar cel mai bine este să aveți la voi coroane.

Prețurile nu sunt foarte mari. Un pic mai mari decât la noi, dar în cazul mâncării, compensează cu porțiile uriașe.

Suveniruri&Cumpărături în Praga

Pentru suveniruri, încercați magazinele de pe lângă stația de metrou Staroměstská, care e chiar în centru. De cealaltă parte a podului Charles, pe lângă stația de metrou Malostranská, prețurile se dublează (în special la magneți).

ce faci atunci când vizitezi Praga

O altă zonă foarte faină pentru cumpărături este Cartierul Artiștilor (stația de metrou Jiřího z Poděbrad), unde găsiți inclusiv Pivoteka, Paradisul Berilor.

Pentru lănțișoare, cercei, brățări și alte prostioare, faceți o plimbare pe Charles Bridge. O să găsiți o grămadă de vânzători ambulanți.

ce faci atunci când vizitezi Praga

Fumatul în Praga

În Praga se fumează în cârciumi. Excepție fac, desigur, localurile pentru nefumători și câteva restaurante din centru la care nu se fumează în intervalul în care se ia masa de prânz (12:00-15:00). În stațiile de tren și de autobuz este interzis fumatul.

Transportul în Praga

Recomand călduros să vă cumpărați din aeroport un bilet pentru 3 zile care include și metroul și autobuzul. Acesta costă 310 coroane și, după ce îl validați prima oară, nu trebuie să îl mai scoateți decât la control. Dacă stați mai puțin de trei zile, aici găsiți prețurile pentru toate biletele și explicațiile aferente.

Apropo de control, la metrou se controlează constant, așa că să nu vă pună păcatul să nu aveți biletele validate la voi, că nu e bine. Turiștii sunt targetați special de către controlori, asta așa… ca idee.

Ce faci atunci când vizitezi Praga

În prima zi în Praga am vizitat cetatea (care e foarte faină) și Toy Museum, care este împărțit pe două etaje. La ultimul etaj este o expoziție foarte faină de păpuși Barbie. Până și eu, care mă jucam cu mașinuțele când eram mică, am fost fascinată de cât de faină a fost expoziția. La primul etaj se găsesc cele mai creepy jucării din lume. La modul că Chucky păpușa ucigasă arată ca un înger prin comparație. Iată mai jos două exemple care, o să râdeți, dar nu erau chiar cele mai dubioase din muzeu.

ce faci atunci când vizitezi Praga

ce faci atunci când vizitezi Praga

Mai jos vă las și primele păpuși făcute integral din lemn:

ce faci atunci când vizitezi Praga

Intrarea la Toy Museum costă 70 de coroane și, în cel mult o oră terminați de vizitat cam tot ce e pe acolo.

Dancing Building e interesantă, dar vă spun cu mâna pe inimă că nu înțeleg 100% fascinația. Adică… mergi acolo, faci câteva poze și o tai. Ura și la gară. Vestea bună este că la câțiva pași este Cat Cafe, un loc în care plătești o taxă și poți să stai acolo toată ziua, să joci jocuri de societate, să bei chestii, să ronțăi câte ceva și, cel mai important, să smotocești una dintre cele 4 pisici de acolo. Atenție! La Cat Cafe nu se fumează.

ce faci atunci când vizitezi Praga

Ceasul Astronomic este una dintre cele mai frumoase chestii pe care le-am văzut vreodată. Este mereu plin de turiști acolo, dar cu puțin efort veți face o fotografie drăguță.

ce faci atunci când vizitezi Praga

Unde mâncăm în Praga

Ieftin, bun și mare – la Pivnice U Sadu, la doi pași de turnul televiziunii. Ajungeți acolo foarte ușor cu metroul (stația Jiřího z Poděbrad)  și încă vreo 5 minute de mers pe jos. Recomand călduros berea Demon, inelele de ceapă și coastele de porc. Asta am mâncat noi, dar sunt convinsă că orice alegeți va fi delicios.

O variantă mai scumpă este o cârciumă foarte interesantă numită La Bodeguita del Medio (chiar peste drum de stația de metrou Staroměstská), dar v-aș recomanda locul mai mult pentru cocktail-uri și atmosferă. Mare atenție! Dacă vine o tanti foarte simpatică la voi să vă vândă trabucuri, întrebați de două ori prețul. În cazul nostru, cele 80 de coroane cerute inițial pe trabuc s-au transformat după ce acesta a fost aprins, în 800 de coroane. Not fun.

Un alt local foarte drăguț și deosebit de ieftin (20 de coroane o bere) este Jakara, pe care îl găsiți în cartierul Artiștilor (stația de metrou Jiřího z Poděbrad).

Acestea fiind spuse, vă urez concediu plăcut 🙂

SalveazăSalveazăSalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns