recomandare cafenea neamț

Cea mai frumoasă cafenea din Neamț

Imaginați-vă că sunteți într-o grădină. Stați pe o pernă moale și confortabilă, iar în față aveți cea mai bună cafea pe care ați băut-o: fină, cremoasă, aromată. În fața voastră, o copertină de flori lila, care se mișcă în ritmuri de adieri de vânt, raze de soare care pătrund când și când, ca o mângâiere caldă, și liniște.

Sună ca un vis boem, al unui poet de mult uitat. Sau poate că nu. Este doar un tablou zugrăvit din frânturi de viață, trăite într-un orășel de care ne mai amintim din când în când, în drum spre Creangă.

recomandare cafenea targu neamt

La 3 minute de condus de casa lui Creangă din Humulești, în orășelul Târgu Neamț, am descoperit cel mai frumos loc de băut cafea și relaxat, care ar putea deveni cu ușurință exemplu de servire pentru orice cafenea din București: Danioti. Și, pe lângă atitudinea exemplară a staff-ului, trebuie să menționez (din nou) cât de frumos și de bine îngrijit este acest loc, de la terasa din față (foto mai jos), până la mica terasă din spatele cafenelei.

recomandare cafenea targu neamt

Ultima oară când am fost acolo, mi-am început dimineața așa cum se cuvine, cu fresh de portocale, cafea și croissant. Și-apoi încă vreo 3 cafele, nu de alta dar eram cu laptop-ul la mine și aveam vreo 30 de mail-uri care așteptau răspuns. Și-apoi a venit nota de plată, care aproape că m-a făcut să cad de pe scaun. Om cu simț de răspundere, dau să chem chelnerul să-i spun că a uitat un zero de pe-acolo și apoi văd meniul:

meniu cafenea danioti neamt

Deci, iată că se poate și frumos, și bun, și ieftin. Cu oameni care te servesc cu zâmbetul pe buze, cu o comandă care vine neașteptat de repede și cu cafea excelentă. Și cu multe alte băuturi delicioase pe care le-am descoperit acolo și la care mă gândesc și acum.

danioti targu neamt

Călătoresc mult, așa că inevitabil ajung să mă atașez de anumite locuri, ca și cum ar fi o a doua casă. În Târgul Neamț este cafeneaua Danioti. Și abia aștept să mă-ntorc 🙂

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns