vacanță în Kotor

Magia golfului Kotor

Golful Kotor te cucerește de la prima vedere. Peisaje care îți taie răsuflarea, apa de un albastru care ți se întipărește pe retină, munte lângă mare, liniște ici, zumzet colo. Cumva, locul acesta are de toate pentru toată lumea. Mai puțin plaje cu nisip. Dar asta nu înseamnă că nu merită să poposiți aici una-două zile.

Musai de știu este că face parte din patrimoniul UNESCO, este cel mai sudic fiord din Europa și reprezintă una dintre cele mai căutate destinații din Muntenegru.

Cum ajungi în Kotor?

În Kotor se ajunge ușor din Dubrovnik – faceți cam 2 ore cu mașina și nu uita că trebuie să treci granița din Croația spre Muntenegru. Dacă veniți din București, aveți de parcurs în jur de 990 de kilometri, adică 15 ore. Dat fiind faptul că drumul este presărat cu serpentine și destul de periculos, nu recomand să faceți traseul Bucureși-Kotor într-o singură zi.

vacanță în Kotor

Cazare în Kotor

Vestea proastă este că nu e tocmai ieftin – o cameră de două persoane, la un hotel de 4 stele, cu nota +9 costă peste 100 euro/noapte. Vestea bună este că există pe Booking o serie de oferte speciale care se activează doar în anumite zile. Vă las mai jos o listă care se actualizează zilnic, poate aveți noroc și prindeți bun, fain și ieftin.
Booking.com

De vizitat în Kotor

Faceți o plimbare prin Stari Grad, adică Centrul Vechi. Intrarea în oraș se face prin trei porți, cea mai faimoasă dintre ele fiind Poarta Mării, care a fost contruită de către venețieni în 1555.

Cetatea San Giovanni și cele 1350 de scări care vă vor duce la 1200 de metri altitudine deasupra mării, așteaptă să fie vizitate. Neapărat să aveți grijă să fiți hidratați, să aveți încălțăminte sport și să vă luați o pălărie/șapcă la purtător. Mare atenție: dacă plouă, nu vă aventurați. Sunt șanse foarte mari să aluncați.

Vizitați catedrala romano-catolică Sveti Tripun, construită în 1166. Interesant este că cele 2 turnuri ale sale nu seamănă unul cu celălalt, pentru că în 1667 a fost un cutremur care a avariat foarte tare clădirea, iar localnicii nu au avut bani să refacă totul corespunzător.

Beți o cafea cu un view de excepție. Noi ne-am oprit la Konoba Portum și ne-am bucurat de o priveliște perfectă.

vacanță în Kotor

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns