Cum este la ski în Bansko

Până să ajung la Bansko, nu am pus schiuri sau placă în picioare niciodată în viața mea. Pentru Dumnezeu, toată lumea care mă cunoaște știe că eu cad din picioare stând pe loc. Ce nevoie să mai am eu de sporturi de genul?! Și cu toate astea, am ajuns așa:

ski Bansko pret

Dar, ca să trecem la subiect, vă spun așa: Bansko e departe de București. Așa că, dacă mergeți cu mașina, puneți mâna și faceți un playlist stufos. O să vă prindă bine. Cu tot cu statul în vamă și cu porțiunile uriașe de drum execrabil, am făcut aproape 9 ore. Please feel the excitement.

Cazare în Bansko

Noi am stat la hotelul Mountain Paradise by the Walnut Trees Aparthotel despre care vă zic din start, doar crede că are 4 stele. Trăiește în minciună, vă garantez. Mai mult de 3 stele nu i-aș da nici în cea mai bună zi a mea. Dar de banii ăia a fost absolut ok, plus că au saună, jacuzzi și o piscină (în care nu aș intra nici dacă m-ar plăti, dar așa sunt eu – pretențioasă). Angajații hotelului nu prea le au cu engleza, dar dacă ați fost măcar o dată în viață în Bulgaria, această informație nu o să vă surprindă.

Dacă nu vă coafează acest hotel, iată câteva variante, la cel mai bun preț, cu actualizare zilnică:Booking.com

După cum probabil știți deja, treaba pe acolo merge doar cu leva. Sunt Exchange-uri la tot pasul și majoritatea schimbă și lei. Vă sfătuiesc să faceți totuși un mic research înainte, ca să nu vă țepuiți excesiv.

Unde mâncăm în Bansko

Spre surprinderea mea, mâncarea a fost genială și impresionant de ieftină. Am descoperit un restaurant chiar peste drum de telegondolă, unde am mâncat aproape tot sejurul și căruia i-am dat zeci de inimioare pe TripAdvisor pentru că merită: Mehana Stragata. Preferata noastră a fost supa de pui, care avea gust de acasă (costa 4 leva, adică vreo 8 lei). La acest restaurant am descoperit și o doamnă care vorbește engleză surprinzător de bine.

Alte localuri faine sunt Penguins Bar&Dinner unde se organizează seara karaoke și este foarte fain, mai ales după câteva pahare de vin și VIP Room Club, care este chiar pe pârtie, unde este punctul final de sosire de la telegondolă. Despre acesta din urmă aș vrea să menționez că au dezinfectant pentru mâini la intrarea în baie, chestie care mi s-a părut cea mai tare din istorie.

Important: în Bansko nu se fumează înăuntru, așa că dacă aveți acest viciu atât de hulit în ziua de astăzi, aflați că o să degerați. Doar pe terasă sau deloc, cam astea sunt opțiunile.

Închirieri articole sportive ski Bansko pret

Pe lângă telegondolă sunt o mulțime de locuri din care puteți închiria stuff pentru schiat sau dat cu placa. Sfatul meu ar fi să nu închiriați de la cei care au centrul chiar în clădirea cu telegondola, pentru că o să vă coste dublu față de centrele aflate peste drum.

Prețurile în Bansko sunt în general foarte ok, de la mâncare la suveniruri. Așadar, veți cheltui o avere doar dacă vă apucă excentricitățile.

Oprire în Sofia

Sfat deosebit de util: Dacă treceți prin Sofia la întoarcere, opriți-vă la restaurantul Happy. Prețurile sunt decente, mâncarea este genială și vine extrem de repede.

ski Bansko pret 20160228_164000 20160228_165654 20160228_170312 20160228_170443

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

1 comment

Lasă un răspuns