Vacanță Cipru – Larnaca sau Limassol?

În curând încep vacanțele, așa că am decis să vă dau o mână de ajutor și să vă povestesc cum a fost în vacanța în Cipru, mai exact city-break-ul din luna aprilie. Prima și cea mai grea întrebare pentru mine și fete a fost: Larnaca sau Limassol? Am auzit tot felul de păreri care ne-au dat și mai tare peste cap, așa că am decis să mergem în ambele, ca să fim sigure că nu ratăm nimic. Iată cum a fost:  vacanta Cipru

larnaca_airport_limassol Vacanță CipruLimassol  vacanta Cipru

Am aterizat pe aeroportul din Larnaca, de unde am luat un autocar până în Limassol. Prețul unui bilet pe ruta Larnaca – Limassol este 9 euro. Eram terminate de somn, așa că cele 50 de minute petrecute pe drum au zburat.

Autocarul ne-a lăsat undeva la marginea orașului, așa că am început să căutăm un autobuz. Nu am găsit. Taxiuri… zero. Așa că am intrat într-un magazin, ca să cerem un număr de taxi. Vânzătoarea nu știa prefixul propriei țări, dar ne-a dat un număr de telefon. Că nu ne-a răspuns nimeni la el, asta este partea a doua.

Am intrat apoi într-un alt magazin în care ni s-a explicat că în Limassol taxiurile nu îți dau timp estimat de sosire. Pot ajunge după 10 minute sau 30 de minute, timp în care tu trebuie să stai să aștepți afară, ca să nu le ratezi. Iar asta pentru că în Cipru, toată lumea are mașină. 

Am stat vreo 20 de minute, timp în care a început să picure, iar noi eram leșinate de somn și de foame. De taxi s-a ocupat G., până la urmă: a sărit în mijlocul drumul, făcând semne disperate către șofer să oprească.

Cazare în Limassol

15 euro mai târziu, eram în fața Pigeon Beach Hotel Apartments, 8,7 pe Booking, un hotel departe de a fi luxos, dar curat, peste drum de plajă și cu cei mai faini angajați de care am dat eu vreodată într-un hotel. Familia care conduce hotelul lucrează acolo, iar Ramona (iubita patronului, româncă, lucrează la recepție) s-a dovedit a fi de mare ajutor.

pigeon hotel Vacanță Cipru

A fost atât de fain la acest hotel încât aș da Four Season-ul pentru ei. La parter se găsește unul dintre cele mai tari pub-uri din Limassol – Drifters Bar&Grill. Mâncarea este bună, ok la preț, iar porțiile sunt mari. Așa cum se poartă în Cipru, cartofii prăjiți sunt garnitură la orice.

drifters bar Vacanță Cipru

În Cipru se fumează pe terasă, în principiu, dar sunt localuri în care îți dă voie să fumezi și înăuntru. Oricum, chiar și în aprilie când am fost eu, era suficient de cald încât să fie ok pe terasă.

Dacă nu vă satisface hotelul propus de mine, iată o listă cu ofertele de cazare existente în Limassol, actualizată zi de zi.Booking.com

Limassol e considerat un centrul al distracției din Cipru. Cei mai mari DJ din lume vin aici în timpul verii și umblă vorba că se încing niște petreceri de neuitat. Eu sunt mai pensionară, așa că m-am bucurat de o cafea și un mic-dejun pe cea mai tare terasă de pe plajă – La Isla.

la isla terasa Vacanță Cipru

Vacanță Cipru

food la isla Vacanță Cipru

Plaja are câteva mici pietricele, dar doar la intrarea în apă. Oamenii sunt foarte prietenoși și în fiecare restaurant/magazin găsești cel puțin un român. Prețurile sunt ok, cu o singură excepție: hainele. Deși sunt foarte faine, prețurile sunt exorbitante. Așa că dacă nu vreți să vă întoarceți pe zero, nu faceți ca mine și ca G. Stay away from haine!

Larnaca  vacanta Cipru

După două zile foarte faine în Limassol, un microbuz ne-a luat de la hotel contra sumei de 9 euro și ne-a lăsat fix în fața hotelului din Larnaca.

Cazare Larnaca

Noi ne-am cazat la The Josephine Boutique Hotel, un hotel foarte fain și extrem de bine poziționat.  Acesta se află la 3 minute de plajă și are nota 9,3 pe Booking.

josephine hotel larnaca Vacanță Cipru

Din nefericire, pereții hotelului sunt foarte subțiri. Așa că, dacă aveți ghinionul ca la camera de alături să stea niște bețivi gălăgioși, nu o să închideți un ochi toată noaptea. Noi așa am pățit, așa că n-am plecat fericite de acolo.

Dacă nu vă satisface hotelul propus de mine, iată o listă cu ofertele de cazare existente în Limassol, actualizată zi de zi.Booking.com

În altă ordine de idei, în Larnaca se fumează doar pe terase, iar prețurile sunt cam la fel cu cele din Limassol. Faleza de aici, mai exact zona de promenadă, arată considerabil mai fain. Și, din punctul meu de vedere, și plaja arată mult mai bine.

vacanta Cipru

Cafea foarte bună (aprox. 2 euro) găsiți la Coffee Island, iar mâncare bună la The Meating Place. Hainele sunt și aici extrem de scumpe, așa că stați departe de magazine.

În concluzie, vacanța în Cipru a fost foarte faină și este un loc în care chiar m-aș întoarce. Știu că părerile sunt împărțite, dar între Larnaca și Limassol, eu aș alege Larnaca.

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

2 comments

 1. Buna ziua,
  Multumesc pentru informatia despre Lanarca si Limassol.
  Planuiesc vacanta in Ayia Napa. Puteti sa-mi dati informatii despre orasul acesta?
  Cum sta cu cheltuieli acolo? as dori sa iau numai mic dejun, merita sau e mai recomandat sa ia demipensiune.Sunt vegetarian.
  Multumesc mult.

  1. Bună ziua. Despre Ayia Napa nu știu ce să vă recomand. Încă nu am ajuns pe acolo 🙂

Lasă un răspuns