vacanță la golden sands

Vacanță la Golden Sands

În weekend-ul de dinainte de Rusalii, am făcut bagajele și am plecat în vacanță la Golden Sands. Planul inițial a fost să merg la mare în România, dar aș fi plătit dublu pentru servicii mai slabe calitativ. Așa că m-am urcat în mașină și am mers pe traseul A2 – Negru Vodă – Golden Sands. Nici n-am trecut bine de vamă, că am ajuns într-un loc care mi-a tăiat răsuflarea: câmpuri întinse de lavandă.

câmp lavandă Bulgaria

Și iată-mă ajunsă la Golden Sands, după un drum de 4 ore, care a fost de departe unul dintre cele mai faine pe care le-am parcurs până acum. Waze a fost băiat bun și mi-a scos în față cele mai frumoase peisaje.

Cazare la Golden Sands

Hotelul la care am stat, Apart Hotel Golden Line, este foarte fain, la doar câteva minute de plajă și are o piscină uriașă. Personalul este foarte amabil, iar prețul a fost mai mult decât decent pentru 4 stele: 585 lei pentru 2 nopți. Așadar, dacă ajungeți prin zonă, vi-l recomand călduros.

Vacanță la Golden Sands

Dacă nu vă satisface hotelul propus de mine, iată o listă cu ofertele de cazare existente în Golden Sands, actualizată zi de zi.Booking.com

Plajele de la Golden Sands sunt curate și oferă o mulțime de variante: prosop, șezlong, baldachin. După buget, desigur. Două bucăți sezlong, 2 saltele și o umbrelă costă 30 de leva. Destul de scump aș spune, mai ales că ți se cere același preț chiar dacă ajungi la ora 17 pe plajă.

vacanță Golden Sands

Unde mâncăm la Golden Sands?

În ceea ce privește mâncarea, bulgarii mai au multe de învățat de la noi. În cele mai multe restaurante în care am fost, mâncarea era în cel mai bun caz parțial comestibilă. Pentru că nu știam exact unde să merg, m-am ghidat după Trip Advisor, ceea ce aparent n-a fost cea mai bună idee. Parmy, local situat pe locul 2 pe Trip Advisor, ne-a servit după 100 de ani de așteptare, cu un mix grill aproape crud. Ca să vă faceți o imagine mai clară, când tăiam carnea, pe o parte ieșea sânge, pe o parte grăsime. Not good!

Cel mai des am mâncat la un local numit La Balena, unde mâncarea este destul de ok, iar servirea – excelentă. Bonus: este chiar pe plajă, așa că view-ul este magnific. Bonus: este singurul loc unde am băut un caffe latte decent.

vacanță la Golden Sands

Cea mai cool experiență, deși mâncarea a fost mediocră, a fost la Chiflika. Vă recomand să mergeți acolo seara, pentru spectacolul tradițional bulgăresc pe care îl organizează. Când am fost eu, aveau 4 dansatori (doi băieți și două fete) care au fost excepționali. Dincolo de dansurile tradiționale care au fost senzaționale, se vedea clar că iubesc ceea ce fac. Și toată lumea a plecat de acolo cu o stare de bine greu de descris. În plus, primești și 10% discount, doar pentru că ai ales să mergi la ei.

Vacanță la Golden Sands

Seara la Golden Sands

Nu sunt foarte mare fană cluburi, așa că serile mi le-am petrecut într-un loc de care a ajuns să-mi fie dor: CUBA BAR. Două cocktailuri la preț de unul, o chelneriță foarte foarte de treabă și (nu o să vă vină să credeți) cocktailuri care chiar au gust. Știu că pare greu de crezut, dar puteai să identifici alcoolul și siropurile folosite. Chiar și atunci când aveau gheață. În plus, este chiar pe plajă și poți să stai să privești marea și să te relaxezi așa cum se cuvine.

Și, dacă nu ai chef de localuri, poți oricând să mergi la Fish SPA, care e o experiență extrem de amuzantă. Am râs cu lacrimi 20 de minute, timp în care peștișorii mi-au făcut pedichiura.

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns