casatorie gay romania

Căsătoriile gay. Pro sau contra?

Săptămâna trecută, deputaţii au votat proiectul de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei. Așadar, potrivit acestuia, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Inițiativa a ajuns în Senat și va intra în dezbaterea plenului după data de 7 iunie. Și apoi vom avea un costisitor referendum, în urma căruia va trebui să decidem. Pro sau contra?

***

După cum știți deja, subiectul căsătoriei și cine are voie să o facă sau nu, a fost dezbătut de-a lungul timpului în întreaga lume. Mai mult decât atât, în anul 2012, câțiva susținători ai căsătoriilor gay au ripostat instant cu o campanie care, indiferent că sunteți pro sau contra, trebuie să recunoașteți că este destul de amuzantă.

La scurt timp după apariția acestui filmuleț, a apărut și reacția bărbaților straight, care nu păreau deloc intimidați de „promisiunile” bărbaților gay. Mai mult decât atât, aceștia păreau să îi îndemne să acționeze, mesajul lor ilustrând femeia ca pe o făptură disperată să se mărite și obsedată de siropoșenii. Mai în glumă, mai în serios, reacția bărbaților straight pare mai mult o listă lungă de nemulțumiri legate de sexul feminin și nu un atac asupra persoanelor gay.

Câteva zile mai târziu după aceste două filmulețe, a apărut un al treilea, în care protagoniștii apar împreună, în armonie totală.

***

Acum, pe un ton mai serios, lăsând la o parte filmulețele de mai sus, vă întreb: pro sau contra căsătorii gay? Și, foarte important, indiferent de partea pe care o alegeți, de ce?

Am văzut, ce-i drept, multe opinii, dar m-ar interesa câteva argumentate. Fără reinterpretări ale Bibliei, homofobie, decadență sau oricare alte manifestări de tip „peșteră”. Fără înjurături, amenințări, crize de personalitate și celelalte ieșiri pe care le-am văzut pe rețelele de socializare.

Deci?! Cum este? Pro sau contra? Și de ce?

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

6 comments

 1. Cum poatae sa ti se para amuzanti jegosi aia bolnavi care ard la c*ca? Ar trebui internati la sanatoriu, nu promovati. Si daca vrei un argument elegant, citeste Biblia si vezi unde spune ca e ok asa ca ei. Nicaieri!!

  1. Dragă Ionuț,

   Îți amintești partea aia cu părere argumentată, nu manifestări de tip „peșteră”?! În afară de sfatul cu cititul Bibliei (did that. twice), de ce nu ești de acord? Dacă vei reciti articolul, vei vedea că eu nu mi-am dat cu părerea încă. Doar am întrebat.

  2. @Ionut, tu consideri ca traim in Democratie? Daca da, inseamna ca fiecare este liber sa decida ce face cu viata lui, cum iubeste, pe cine iubeste, ce mananca, etc. Nu toti oamenii sunt ghidati dupa Biblie, unii fiind in stare sa ia singuri decizii. Poate multi dintre ei nu sunt crestini.
   Te-ai gandit ca este posibil ca unul dintre prietenii tai cu care iesi la bere sau o ruda/prietena de-a ta este gay? Inseamna ca este jegos, bolnav si trebuie internat in sanatoriu?

 2. Amuzante filmuletele mai ales cel cu tipii gay.Cat despre casatoriile intre ei, nu ma deranjeaza in nici un fel si nu ma lezeaza cu nimic.Cred ca ar trebui sa ne vedem de treaba noastra si sa nu mao comentam de cine iubeste pe cine

 3. Sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti…este cea mai mare valoare bisericeasca…din pacate stirbita tocmai de cei ce ar trebuii sa o practice… Dumnezeu nu a zis sa nu ii iubesti daca sunt gay…daca sunt negrii…daca sunt musulmani,budisti sau diferiti fata de noi…Preotii necesita sa ne apropie nu sa ne desparta..sa creeze o comunitate …Cred ca important este sa sustinem si sa acceptam oamenii pentru ceea sunt…oameni prin oameni..Faptele bune ,ajutorul pe care il ofera celor mai putin norocosi,cuvintele frumoasa si faptele bune…nuu pentru ce relatii au…Votez pentru egalitate si omenie..si nu rautate si discriminate!!

 4. Eu consider că iubirea este iubire indiferent de gen,sex,orientare sexuală. Oamenii ar trebui să se trezească la realitate și să-și dea seama că nu toți suntem la fel. Homofobii aduc renumitul argument cu biblia, unul invalid evident, deoarece religia este o opțiune de alegere și a fi urâcios cu cuvântul religiei înainte nu te mai face așa de creștin..
  Cei care consideră în continuare că homosexualitatea este o boală mintală, vă sugerez să citiți manualul de diagnostic al tulburărilor mintale DSM-5 unde se afirmă că homosexualitatea nu reprezintă o tulburare mintală sau de sexualitate. Mai multe probe științifice arată că homosexualitatea nu este o opțiune de alegere. Acum să fii om și să ai o educație nu este dificil, dacă n-ai primit una de la părinții tăi, educă-te singur! Nimeni nu te obligă să-i susții, dar a respecta un om care chiar nu ți-a greșit cu nimic este necesar.

Lasă un răspuns