Insula Muzeelor Berlin

Insula Muzeelor din Berlin

Berlinul este departe de a fi un oraș frumos, dar mă voi plânge pe tema asta în zilele următoare. Până atunci, aș vrea să vă povestesc despre locul meu preferat din Berlin: Insula Muzeelor.

Insula Muzeelor din Berlin a intrat în patrimoniul UNESCO în anul 1999, se află pe râul Spree și adăpostește 5 muzee: Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Bode Museum și Pergamon Museum.

Insula Muzeelor Berlin

Prețul unui bilet de intrare în muzeu este 12 euro, dar vă recomand călduros să achiziționați un pass pentru toate cele 5 muzee de pe insulă. Este valabil o zi și costă 18 euro.

Eu am vizitat doar 3 muzee, dar asta este din cauză că mă opresc la fiecare pas și citesc absolut orice găsesc pe acolo. Astfel că-mi ia o veșnicie să vizitez un muzeu, spre disperarea oricui mă însoțește.

Muzeul Pergamon

A fost deschis în anul 1930 şi include reconstrucţii imense ale unor monumente impresionante, precum: Altarul Pergamon, Poarta Comercială din Milet (foto) și Poarta Ishtar din Babylon.

Insula Muzeelor Berlin

Muzeul are 3 secțiuni principale: Colecția Antică, Muzeul de Artă Islamică și Muzeul Orientului Apropiat. Dacă ajungeți prin Berlin, nu puteți pleca până nu vizitați acest muzeu.

Insula Muzeelor Berlin

Alte Nationalgalerie

Deși clădirea arată extraordinar la exterior (după cum veți vedea în fotografia de mai jos), exponatele nu m-au impresionat în mod deosebit. Aici puteți vedea opere de artă din perioada Clasică, Romantică, Biedermeier, Impresionistă şi Modernă.

Insula Muzeelor Berlin

Dacă decideți să vizitați acest muzeu, mare grijă la ce distanță vă apropiați de tablouri. Tot ce este sub 30 de centimetri distanță va declanșa un val de mustrări din partea angajaților muzeului care privesc suspicios din fiecare colțișor al muzeului.

Neues Museum

A fost de departe preferatul meu. Inaugurat în 1859, bombardat şi părăsit sub regimul comunist al Republicii Democrate Germane, Neues Museum a fost renovat de arhitectul britanic David Chipperfield, care a câștigat proiectul ca urmare a unui concurs.

Muzeul deţine foarte multe piese rare, printre care şi craniul unui copil din epoca Neanderthal. Cel mai vechi obiect din muzeu este o bucată de silex veche de 700.000 de ani.

Insula Muzeelor Berlin

Mai multe fotografii găsiți aici.

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

2 comments

  1. Buna ziua !ma intereseaza sa stiu daca exista o taxa de fotografiere in incinta muzeelor de pe insula si care ar fii aceea daca mai tineti minte , multumesc

Lasă un răspuns