insula lokrum

Lokrum, insula lui Game of Thrones

Dacă ajungeți prin Dubrovnik, trebuie neapărat să vizitați insula Lokrum. Pasionați sau nu de Game of Thrones (o să explic imediat legătura), acest locușor este absolut senzațional.

insula lokrum

Cum se ajunge pe insula Lokrum?

Simplu! Luați un ferry din portul din centrul vechi din Dubrovnik. Pe timpul verii se pleacă din jumătate în jumătate de oră. Călătoria durează în jur de 15 de minute, timp în care vă puteți bucura de priveliște. Prețul unei călătorii este de 40 kuna (în jur de 25 lei) de persoană.

Programul cu ore de plecare se poate consulta aici.

De vizitat pe insula Lokrum

În primul rând este bine să știți că insula este plină de păuni și iepurași. Și dacă iepurașii sunt un pic mai neprietenoși, aflați că păunii nu au niciun stres legat de prezența oamenilor acolo. Se plimbă nestingheriți și chiar stau la poze.

Această prezentare necesită JavaScript.

Imediat ce vă dați jos de pe ferry, veți avea o hartă a insulei, cu toate atracțiile sale, la care vă recomand să îi faceți o fotografie, ca să vă asigurați că nu ratați nimic. Bineînțeles, pe insulă sunt o mulțime de indicatoare, dar este bine să știți tot ce există acolo.

insula lokrum

Printre atracții se numără Grădina Botanică (plantată în secolul 19), ruinele unei mănăstiri din vremuri medievale și…. Tronul de Fier din Game of Thrones. Bineînțeles, nu am putut rata ocazia de Elena – Dictator, spre amuzamentul celor din jur.

Trebuie să știți că umblă vorba prin târg cum că tronul ar fi fost donat locului de însuși creatorii și echipa de filmare Game of Thrones. Acesta se găsește într-un centru de vizitare numit Muzeul Game of Thrones, dacă nu mă înșeală memoria, unde se găsește și o expoziție. Aceasta include înregistrări video ale distribuției și ale echipei de filmare, care împărtășesc experiențele lor de filmare în Dubrovnik și în alte părți ale Croației, împreună cu o hartă de filmare a locațiilor din zonă și alte informații fun despre serial. Apropo, găsiți tot serialul pe HBO GO, în caz că nu l-ați văzut încă.

insula lokrum

Ce trebuie să mai știți despre insula Lokrum

Există câteva terase la care puteți bea o cafea și mânca, așa că nu e cazul să aveți la voi mai mult de o sticlă de apă. Foarte important este să aveți încălțăminte sport, pentru că terenul este abrupt pe alocuri.

La fel de important este să aveți la voi costumele de baie, pentru că sunt câteva locuri numai bune de bălăceală. Musai șapcă/pălărie de soare și ceva cremă de plajă, dacă vă știți sensibili.

insula lokrum

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

Lasă un răspuns