vacanta dubrovnik

Ce trebuie să știi înainte să mergi în vacanță în Dubrovnik

Despre Dubrovnik se pot spune multe. Iar dacă aș începe să povestesc tot ce am vizitat, aș scrie cel puțin 10 pagini. Așa că vă voi povesti câteva lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu înainte să merg să vizitez acest oraș.

Știu că va urma un „doooh”, dar trebuie să menționez: Dubrovnik este un oraș absolut senzațional, în care m-aș întoarce cu mare drag, chiar și în viitorul apropiat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Dubrovnik

Străzi pietruite și (uneori) extrem de înguste, dar pitorești și cu magazine și magazinașe la tot pasul. Cam așa arată centrul vechi, care este extrem de vizitat. Sunt multe scări de urcat și coborât (în funcție de ce vizitați), dar merită fiecare pas. Foarte important de știut este că Dubrovnik este poreclit „perla Adriaticii” și extrem de vizitat cu mult înainte să apară Games of Thrones. Cu toate astea, trebuie să recunoaștem că serialul a trimis o mulțime de turiști în zonă. Fix de aceea veți găsi zeci de magazine de unde puteți cumpăra suveniruri legate de acest serial.

Această prezentare necesită JavaScript.

După ce depăsiți momentul străzilor înguste și a scărilor, veți ajunge pe o stradă lată, aglomerată și extrem de alunecoasă. Poate să vă pară irelevant acum, dar credeți-mă că pe o distanță de 20 de metri, 3 dudui s-au transformat în balerine fără voia lor, deși erau încălțate în sandale cu talpă joasă. Așadar, mare atenție: scoateți tocurile din bagaj acum.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cazare Dubrovnik

Aș vrea să vă dau cea mai super veste din Univers, dar realitatea este una singură: cazarea în Dubrovnik este scumpă. Da, chiar și dacă vă faceți rezervare cu 3 luni înainte. La situația asta văd doar 2 opțiuni: aveți cel mai super noroc și prindeți o ofertă specială (am lăsat mai jos o listă cu prețuri reduse care se updatează zilnic) sau vă cazați la 6 kilometri distanță, în Mlini.Booking.com

Restaurante Dubrovnik

Da… și aici este scump. Noi ne-am așezat la o terasă random, undeva prin centru vechi și am plătit pentru 2 burgeri, o bere la draft și o cafea frumoasa sumă de 70 de euro. Numai berea la draft costa, săraca, 7 euro. Ce-i drept, mâncarea a fost bună, iar servirea a fost super. Localul se numește Tavulin Bistro – găsiți detalii și recenzii despre el pe TripAdvisor.

Plajă Dubrovnik

Nu știu ce preferințe aveți voi, dar eu când mă gândesc la plajă, nu concep altceva decât o plajă cu nisip. Dacă sunteți fani ai aceleiași idei, vă spun de pe acum: Dubrovnik nu este o opțiune bună pentru plajă. Și asta pentru că există doar 3 variante: stat pe stânci, pe plajă cu pietre/pietricele sau pe o placă de beton. Evident, dacă nu vă deranjează aspectele meționate mai sus, puteți merge fără probleme.

Alte chestii interesante despre Dubrovnik

Dacă aveți de gând să stați mai mult, cel mai bine ar fi să cumpărați un Dubrovnik Card. Anul trecut (2017), pentru o zi costa 190 kuna, adică aproximativ 120 de lei. Include intrări la o mulțime de obiective, transport și discounturi la rent-a-car, în anumite restaurante și magazine de suveniruri.

Bineînțeles, cel mai convenabil este pentru 7 zile, pentru că 350 kuna înseamnă aproximativ 221 lei, dar decideți voi în funcție de cât timp plănuiți să stați.

Musai este să mergeți în port, pentru că priveliștea este spectaculoasă și, în plus, puteți să vă urcați pe o barcă și să mergeți să vizitați insula Lokrum. Dar despre asta povestim în articolul următor.

Această prezentare necesită JavaScript.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

2 comments

  1. Mulțumesc. În vară vrem să vizităm Dubrovnikul.

Lasă un răspuns