mlini croatia

Mlini, varianta ieftină de cazare de lângă Dubrovnik

Ajungi într-un punct de răscruce. O iei la dreapta, mergi spre Dubrovnik. O iei la stânga, mergi spre Mlini. Pe cele două orașe le despart 10 minute de mers cu mașina și cam o sută de euro pe noapte la cazare. Și asta pentru că în Mlini te cazezi în condiții asemănătoare, numai că este cu aproximativ o sută de euro pe noapte mai ieftin decât în Dubrovnik.

Eu am poposit vreo două nopți pe aici, ce-i drept și pentru că nu m-aș fi mulțumit doar cu un singur oraș din Croația pe lista mea de vizitat. Am găsit o cazare de 4 stele, la 60 de euro pe noapte, preț la care în Dubrovnik îmi închiriam maximum un pat de hostel. Îți las și ție mai jos o listă cu ofertele speciale la cazare, care se actualizează zilnic, în caz că te tentează să stai și tu câteva nopți aici.Booking.com

Dacă ținta ta este Dubrovnik, află că există un autobuz care te poate duce acolo. Îți las mai jos harta autobuzelor și traseele. Ca idee, pentru Dubrovnik trebuie să iei autobuzul 10. Înainte de asta, e bine să știi că 2 bilete dus-întos costă 40 de lei aka 60 kuna.

mlini dubrovnik bus

Poți, bineînțeles, să mergi și cu mașina, dar e foarte greu să găsești parcare și, dacă printr-un miracol dai de un loc liber, e destul de scump. Vestea bună este că drumurile sunt într-o stare excelentă, asta dacă nu te temi de nu una, ci toate serpentinele posibile.

mlini croatia

Dacă vrei să îți petreci seara în Mlini, îți recomand un traseu perfect: înainte de orice mergi pe plajă. Nu e vreo minune, dar măcar nu este exagerat de multă lume, poți să te bucuri de briza mării și să admiri iahturile și bărcile din apropiere. Pe timp de zi nu ți-aș recomanda, pentru că plaja este cu pietricele și pietroaie, dar fiecare cu preferințele sale.

Această prezentare necesită JavaScript.

După ce te liniștești cu plaja, iei hotelul Sheraton ca punct de reper și fix peste drum de el este un restaurant care se numește Ruzmarin. Este cel mai bun din zonă, crede-mă pe cuvânt, căci am testat câteva și nici nu se compară. Când ajungi aici, cere un vin local și un cheesecake, pentru că este perla coroanei.

Ce ar mai fi de știut interesant despre Mlini este că natura are un fel interesant și armonios de a îmbina ceea ce știm cu ceea ce e nou și exotic. Îți las două fotografii mai jos, ca să te delectezi pe final de articol. Călătorie plăcută!

Această prezentare necesită JavaScript.

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

1 comment

Lasă un răspuns