Vacanță în Sarandë

Sfaturi pentru vacanța ta în Sarandë, Albania

După ce am terminat de vizitat plajele de după Dhermi, ne-am îndreptat spre destinația în care urma să ne petrecem următoarele 5 zile: Sarandë.

RoadTrip. Zilele 8-9. Vacanță în Sarandë

Un loc destul de bine cotat pe blogurile de travel din străinătate, Sarandë este mult peste Dhermi din punct de vedere al confortului, dar sub din punct de vedere al plajelor.

Vacanță în Sarandë

Orașul, pe de altă parte, este mult mai mare și mai dezvoltat, iar priveliștea de aici nu e de lepădat. Sarandë a fost construit pe munte, iar cei mai norocoși dintre locuitori, au vedere chiar la mare. Iar apusul de aici face toți banii.

Vacanță în Sarandë

Aproape peste tot în oraș ai de o parte blocuri și de cealaltă parte mare, lucru pe care, vă dați seama, l-am apreciat nespus de mult.

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Cazare în Sarandë

Noi ne-am cazat la Epirus, hotel care se află pe malul mării și are nu mai puțin de 5 terase, care mai de care mai faină: una pentru mic-dejun, una pentru prânz și cină, una pentru lenevit și scris articole pentru blog (:P) și una chiar pe plajă.

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Camera arată foarte fain, curățenia este exemplară și best thing: nu avem insecte în cameră, ceea ce după experiența Dhermi, am ajuns să apreciem cu adevărat. În plus, personalul de aici este foarte prietenos și toată lumea vorbește engleză. Inclusiv menajerele. Iar pentru Albania, asta este WOW!

În momentul în care am făcut noi rezervările, singura cameră disponibilă era un triplă, cu vedere la mare, așa că nu am avut de ales și am luat-o pe aceea. Dar no complaints here.

Vacanță în Sarandë

Alte opțiuni de cazare în Sarandë, găsiți mai jos:Booking.com

Cel mai bun restaurat din Sarandë

Cea mai mare surpriză a fost să descoperim restaurantul hotelului sau, mai bine zis, terasa pe care se servește cina și preparatele culinare.

Vacanță în Sarandë

În veci nu m-aș fi așteptat ca restaurantul unui hotel de 3 stele+ să aibă mâncare atât de bună. Așa că, după ce am încercat cam jumătate din meniul lor, am început să mă interesez cine se ocupă de treaba asta.

Chef Arlinda, care a studiat 3 ani în Italia, a lucrat prin multe restaurante prin Italia și Albania, iar de aproape un an lucrează la restaurantul hotelului Epirus. În imaginea de mai jos veți vedea două tipuri de friptură de vită: una la grătar, cu rucola, parmezan și oțet balsamic și una trasă la tigaie, cu legume și trufe. Cele două feluri de mâncare au costat 2600 de lek, adică aproximativ 85 de lei, iar porțiile (după cum vedeți) sunt enorme.

Vacanță în Sarandë

Așadar, dacă ajungeți prin Sarandë (și sfatul meu ar fi să o faceți), indiferent de hotelul la care vă cazați, la Epirus se mănâncă bine. Și vă spun asta în calitate de turist care a mâncat în mai multe restaurante din Sarandë în ultimele zile și a plecat cu buza umflată și stomacul gol.

Vacanță în Sarandë

După toate experimentele culinare din Sarandë, noi am hotărât să mâncăm numai la hotelul nostru care nu numai că are super view, dar te și motivează să te gătești ca o zână.

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Vă spuneam că hotelul se află pe plajă. Ei, iată încă o chestie faină: umbrelele și șezlongurile de pe plaja privată a hotelului intră în prețul camerei. Și chiar dacă apa este cu pietricele și are ici-colo câte o stâncă, overall, tot a fost mai ok decât în Dhermi.

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Vacanță în Sarandë

Dar, ca orice loc din lumea asta, Sarandë are și părțile lui mai puțin frumoase. De exemplu, există bucăți lungi de trotuar pe unde, dacă nu ești atent, te prăbușești într-o mini prăpastie.

Vacanță în Sarandë

De asemenea, există porțiuni de plajă pe care, dacă mergi, te alegi doar cu stânci ascuțite pe care trebuie să le escaladezi ca să ajungi într-o zonă în care chiar poți să te bălăcești. Iar, dacă nu știi să înoți, nu poți să treci de ele, pentru că apa este foarte adâncă.

Vacanță în Sarandë

Dar, ca să încheiem într-o notă pozitivă, vă las cu unul dintre colțișoarele mele favorite de la hotel.

Vacanță în Sarandë

Noi ne revedem mâine seară cu o nouă poveste, despre cel mai frumos loc de plajă pe care l-am descoperit. Pentru că, deși mai rămânem câteva zile în Sarandë, am schimbat locul de plajă și promenadă.

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

3 comments

Lasă un răspuns