vacanță în Sofia

Sofia, oraș de-o noapte

Prima oprire din roadtrip-ul despre care vă povesteam în articolul anterior a fost Sofia. Și, pentru că era imposibil să nu existe niște peripeții, am învățat încă dinainte să plecăm că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

În primul rând, ne-am trezit cu două ore mai târziu decât am plănuit. Nu a fost dramatic, dat fiind faptul că plecam în vacanță, dar până ne-am echipat a mai trecut o oră și jumătate.

Și-apoi am trecut de vamă și am ajuns pe podul Giurgiu-Ruse. Și o oră mai târziu eram tot acolo. Ce-i drept, am înaintat aproximativ 30 de metri în timpul ăsta, n-am stat chiar pe loc, așa că nu vă imaginați că m-am enervat sau ceva.

vacanță în Sofia

Din cauza traficului intens de la intrarea în Bulgaria, am făcut 6 ore până în Sofia pe ceea ce s-a dovedit a fi cel mai plictisitor drum din viețile noastre. Trei câmpuri de floarea-soarelui și-atât. Nu tu un peisaj, nu tu un fluturaș, nu tu apus frumos. Nada.

Roadtrip. Ziua 1. Vacanță în Sofia.

Dar am ajuns într-un final în Sofia, ne-am cazat și am făcut ceea ce ar face orice turist care abia a ajuns la destinație: am dormit 2 ore. După un somn absolut minunat, am plecat să mâncăm la restaurantul nostru preferat din Sofia: Happy Bar&Grill.

vacanță în Sofia

Mâncarea și servirea sunt excelente, iar prețurile mai mult decât decente. Am plătit 42 de leva (96 de lei la cursul de astăzi) pentru o porție de rulouri de pui cu brânză, o friptură de porc cu legume la grătar, două prăjituri de ciocolată, un latte și două beri.

vacanță în Sofia

vacanță în Sofia

Plimbarea de seară prin Sofia ne-a dus în câteva locuri absolut minunate, cu luna plină pe post de bec. În partea dreaptă puteți vedea Tsentralni hali, mai exact Piața Centrală, o minunată clădire în stil neo-renascentist, cu elemente neo-bizantine și neo-baroque, construită în anul 1911. Dacă doriți să o vizitați, o găsiți pe bulevardul Marie Louise 25.

vacanță în Sofia

O altă zonă foarte frumoasă este cea de pe lângă clădirea Adunării Naționale, unde arhitectura extrem de interesantă vă va da toate motivele să zăboviți în fața fiecărei clădiri.

vacanță în Sofia

După vreo oră de plimbare ne-am întors la hotelul la care ne-am cazat, despre care vă pot spune doar „good value for money”. Este departe de a fi luxos, dar este în centru, este curat și personalul este foarte amabil. Plus de asta, o cameră costă în jur de 37 de euro/noapte, așa că pentru un popas de o noapte, este perfect. (A se vedea entuziasmul din poza de mai jos)

vacanță în Sofia

Dacă vă interesează cazare la prețuri bune în Sofia, vă recomand reducerile de mai jos, care se actualizează zilnic.Booking.com

Mâine urmează o nouă destinație, o nouă țară și o nouă aventură. Povestim curând 🙂

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

2 comments

Lasă un răspuns