ilidza monastery

Colțul magic din Blagaj

La 16 minute de mers cu mașina de Mostar, începe vacanța ta către colțul magic din Blagaj. Spun colț magic, pentru că există un singur loc de la care nu îți poți lua privirea. Restul chiar nu contează. Dar să începem cu începutul.

mănăstire Blagaj

Știi că ai ajuns unde trebuie, în momentul în care ajungi într-o parcare vai de capul ei și vezi numai boscheți în jur. Ei, dacă începi să crezi că te-ai rătăcit, fii pe pace: ai ajuns unde trebuie. Lași mașina acolo și o iei la pas vreme de 4-5 minute. Apropo, parcarea costă 2 euro.

Această prezentare necesită JavaScript.

Atenție! Priveliștea care urmează necesită minute bune de pauză și wow. În fața ta se află mănăstirea Blagaj Tekija, construită acum aproximativ 600 de ani pentru cultele Dervish. Prețul unui bilet este 4KM de persoană, care înseamnă cam 10 lei.

mănăstire Blagaj

La intrare, vei fi pus să te descalți și, în funcție de ce haine ai pe tine, vei fi sau nu îmbrăcat. Concret, atât femeile, cât și bărbații în pantaloni scurți, vor primi un fel de șorț lung, pe care trebuie să și-l înfășoare în jurul taliei. Bonus, femeile primesc și un batic. Eu l-am ales pe cel mai fashion de acolo că, vorba aia, am o reputație de apărat. Ei, și cu moimeala aia de pe tine, vei avea de urcat scări și crede-mă pe cuvânt că la un anumit moment îți vei pune un pic poalele în cap, căci altfel n-ai cum să urci scările alea. Nu te speria, nu sunt multe.

mănăstire Blagaj

Împrejurimile se pot vizita gratuit, dar nu sunt chiar visul unei nopți de vară/un anotimp la alegere. Dacă vrei să mai poposești prin zonă, poți alege restaurantul din vecinătate, de pe terasa căruia poți admira în voie priveliștea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Practic, nu putem vorbi despre o vacanță în Blagaj, dar o oprire de 2-3 ore este imperios necesară.

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

ElenaFilip

ElenaFilip

Elena Filip

1 comment

  1. Foarte dragut.

Lasă un răspuns